Női kézi: négy év után bukhatja a bajnoki címet a CSM Bucuresti

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 22:03
Négy év egyeduralom után bukhatja a román bajnoki címet a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata.

A Bajnokok Ligájában is botladozó fővárosi együttes szerdán győzött ugyan 30–29-re az eddig százszázalékos listavezető SCM Ramnicu Valcea otthonában, ám mivel a két fél őszi meccsét utóbbi nyerte meg 22–19-re, az egymás elleni eredmény a kihívónak kedvez. Márpedig ez a két csapat a többiek ellen eddig nem vesztett pontot az idény során, és a Valceának (51 pont) még hat, a bukarestieknek (48) még hét összecsapása van hátra.

A mérkőzés során a CSM-nek megvolt az esélye, hogy elérje az előzéshez szükséges háromgólos győzelmet, a 41. percben már 20–14-re is vezetett, azonban a Valcea a 12 gólos ukrán Irina Glibko vezérletével visszajött a meccsbe, és az utolsó négy percben négyszer is kiegyenlített. A bukarestiek végül az utolsó másodpercben a kezdőkörből lőtt góllal megszerezték ugyan a győzelmet, de ötödik bajnoki címükhöz riválisuk legalább egy botlása kell a hátralevő fordulókban.

A találkozót telt ház, 3000 néző előtt játszották a valceai Traian-csarnokban, ahol az Oltchim 2013-as csődje óta nem volt ennyi néző bajnoki mérkőzésen. A város tulajdonosában levő SCM nem jogutódja a 19-szeres bajnok Oltchimnak, a bajnoki cím mindössze a klub második trófeája lenne a tavalyi Szuperkupa után, amelyet szintén a CSM Bucuresti ellenében hódított el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik