Női kézi NB I: tíz játékos távozik Budaörsről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.12. 11:34
null
Az ünnepélyes idényzáró egy pillanata (Fotó: budaorshandball.hu)
Tíz játékost búcsúztatott el a női kézilabda NB I 11. helyén végző, bravúrral felérő bennmaradását a bajnokság hajrájában biztossá tevő Budaörs Handball a klub hétvégi ünnepélyes idényzáróján.

 

A három kapus, Andrási Brigitta, Györkös Rebeka és Schneck Réka, valamint Hatala Virág, Kamuti Réka, Ivanics Dóra, Karalyos Orsolya, Horváth Bernadett, Kovács Alexandra és Oláh Kyra más klubban folytatja pályafutását – rögzítették hivatalos honlapjukon a budaörsiek. Karalyos és Andrási szerződtetését már bejelentette az újonc Kecskemét.

Korábban beszámoltunk róla: a csapat két rutinos kulcsjátékosa, a válogatott Pálos-Bognár Barbara és Hornyák Ágnes meghosszabbította szerződését, ők a következő szezonban is Budaörsön játszanak.

„Nagyon büszke vagyok az összes játékosunkra és vezetőikre az elvégzett munkáért, az elért eredményekért – mondta hétvégi évértékelőjében Kálóczi Imre, a Budaörs Handball társadalmi elnöke. – 2011 nyarán eldöntöttük, hogy szeretnénk példaképeket állítani a gyerekek elé. Egy olyan csapat versenyeztetését terveztük, amelynek jó érzés szurkolni, amely mellé büszkén odaállhat bármelyik szponzor, szurkoló, az egész város. Felnőtt csapatunk idei teljesítménye a korábbi évekéin is túltesz, a lányok példát mutattak küzdeni tudásból, alázatból, szorgalomból és becsületből.”

A vetélytársaknál kisebb költségvetésből dolgozó, az NB I-ben egyedüliként csak magyar játékosokkal felálló budaörsiek társadalmi elnöke hozzátette:

„Egy NB I-es csapat létjogosultsága minimum megkérdőjelezhető lenne, ha üres lelátók előtt játszanánk. Büszke vagyok, hogy a magyar sportszervezetek között a Budaörs Handball átlagos nézőszáma megelőz számos első osztályú kézilabda, vízilabda, vagy akár NB I-es labdarúgócsapatot, ezért hálával tartozunk fáradhatatlan szurkolóinknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik