Női kézi NB I: székhelyet és nevet vált a veszprémi csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.13. 10:16
null
Tóth Gabriella és Pelczéder Orsolya jövő ilyenkor már mosonmagyaróvári színekben pacsizhat (Fotó: Szabó Miklós)
A mosonmagyaróvári önkormányzat csütörtöki testületi ülésén az a döntés született, hogy a jelenleg Veszprém Barabás Duna Takarék Kézilabda Club néven a női kézilabda NB I-ben szereplő csapat 2014 szeptemberétől mosonmagyaróvári székhellyel és színekben folytatja a versenyzést.

 

A döntés hátterében hosszas tárgyalási és előkészítő munka zajlott. Klubunk az elmúlt másfél szezonban igyekezett Veszprém városával és a helyi üzleti szférával megerősíteni kapcsolatát, azonban a városnak, segítő szándéka ellenére sem sikerült a korábbinál jelentősebb önkormányzati forrást elkülöníteni a jelenleg már a KEK-ben is szereplő csapat számára. A veszprémi üzleti szféra irányába történő kezdeményezések sajnos szintén nem vezettek sikerre – áll a klub által kiadott közleményben.

Ezzel párhuzamosan Mosonmagyaróvár vezetése több fronton is kinyilvánította a sportág iránti nyitottságát, így megkezdődhettek a tárgyalások a klub befogadására, amelyet a csütörtöki testületi ülés szentesített. A döntés értelmében a 2014–2015-ös szezontól a klub székhelyet, valamint nevet is vált, és a csapat óvári színekben folytatja a versenyzést.

„A lokálpatriotizmus szempontjából fontos, hogy áldozzunk egy csapatra, amely aztán összehozza fiataljainkat. Szurkolótábor, közönség alakulhat, akiknek tagjai minden egyes győztes meccs után örömmel mondhatják, hogy ők mosonmagyaróváriak” – mondta el Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere.

Az NB I-ben szereplő felnőtt csapat mögött a megújult klub utánpótlásának alapját azok a gyerekek adják majd, akik az idei tanévtől a Győri Audi ETO és az önkormányzat együttműködésének eredményeként megkezdték a sportág megalapozását a városban. Jelenleg négy korosztályban több mint száz gyermek kézilabdázik, amely létszámot az új klub mindenképpen növelni szeretné, hosszú távon a korosztályok teljes spektrumának kiépítési szándékával.

A csapat az új mosonmagyaróvári sportcsarnok megépüléséig várhatóan Mosonszolnokon játssza hazai mérkőzéseit – folytatódik a közlemény. – Működésének pénzügyi hátterét egyrészt az önkormányzat biztosítja, másrészt a helyi vállalkozói szféra, akik közül névadó szponzorunk a Duna Takarék Bank Zrt., a Top Feed & Cargo Hungary Zrt., az Aqua Kft., a Szabó és társa belsőépítészeti Kft. és az SMR cégek szponzorként már jelen vannak a klub életében.

„Az önkormányzattal együtt bízunk abban, hogy a székhelyváltást követően az óvári kézilabda élet felpezsdülésének következtében további helyi vállalkozások is szerepet vállalnak a csapat finanszírozásában” – fejezte ki reményét Dr. Tenk Gábor, a klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik