nemzetisport.hu 2018.12.21 17:00 Frissítve: 2018.12.21 17:30

Női kézi: Mörk testvére sokkoló bejelentést tett

Thea Mörk számára öt percig tartott élete első felnőtt világeseménye. Kiújuló sérülése miatt úgy érzi, nem tudna a tokiói olimpiára sem megfelelően felkészülni, ezért inkább a civil életére helyezi a hangsúlyt. A 2011-ben Bajnokok Ligáját nyert balszélső 27 évesen döntött a visszavonulás mellett.

Thea Mörk 27 évesen bejelentette a visszavonulását (Fotó: Instagram)

A győri Nora Mörk ikertestvére, Thea az Instagramon jelentette be: 27 évesen felhagy a kézilabdázással, miután élete első felnőtt világeseménye, 5 perc 28 másodpercig tartott, miután a csehek elleni csoportmérkőzésen megsérült. 

„Rengeteg sérülésem volt az évek során, de sosem adtam fel a reményt, hogy egy nagy versenyen képviselhessem a hazámat. Amikor pedig végre eljutottam idáig, a testem nem bírta. Belefáradtam az egészbe. Nem érzem többé, hogy meg lenne a kellő versenyszellem bennem" – írta Thea Mörk, akit profi pályafutása során több mint tíz komolyabb sérülés hátráltatott és összesen 5 és fél évet töltött harcképtelenül mióta 2007-ben profinak állt. 

Thea hozzátette, az elmúlt években már készült arra, ha folyamatos sérülései miatt abba kell hagynia a játékot. 

„Az elmúlt években rengeteget tanultam, annyi változás lesz, hogy mostantól minden időmet az iskolára fordíthatom majd. 2020-ban, mikor a többiek az olimpiára készülnek én a diplomamunkámra fogok. És mire hazaérnek, készen állok majd arra, hogy dolgozzak, szóval, ha valakinek lenne egy jó állásajánlata, hallgatom!"

A 27 esztendős sportoló elmondása szerint úgy érzi, húzhatná-halaszthatná a visszavonulást, de nem lenne képes megfelelően felkészülni a tokiói játékokra, így inkább feladja ezt az álmát. 

„Megfogadtam, ha nem tudok a legmagasabb szinten játszani, akkor inkább visszavonulok. Eljött a pillanat"  – fogalmazott Thea, aki egyúttal felbontotta idén tavasszal kötött, hároméves szerződését a dán Köbenhavn Handboldnál.

Thea Mörk legnagyobb sikerét 2011-ben érte el, amikor Norával együtt a Larvik játékosaként megnyerte a Bajnokok Ligáját. Emellett hét-hét norvég bajnoki címe és kupagyőzelme is van.  

Jeg har bestemt meg for å legge skoene på hylla. Håndballhjertet mitt gråter, men jeg har innsett at kroppen min ikke tåler toppidretten mer. Jeg følte virkelig at jeg stod med drømmen i henda på gulvet i Brest, da jeg endelig skulle få mitt første mesterskap, men den endte også i grus da kroppen nok engang ikke fungerte som den skulle. Det har vært en vanskelig prosess, men jeg føler at det er det rette for meg nå. Håndballen har vært livet mitt siden jeg var fem år, så det blir nok veldig rart å slutte. Samtidig som jeg også gleder meg litt til nye utfordringer i Oslo. Jeg er ekstremt takknemlig for alt jeg har fått oppleve, alle de fantastiske menneskene jeg har fått gleden av å blitt kjent med, alle fine lagvenninner, Ole og Toro, alle leger og fysioer som har lappet meg sammen gang på gang og klubbene Bækkelaget, Larvik og København. Virkelig, takk Helt til sist, en spesiell takk til mamma, pappa, Kaja og Nora. Og Nora det aller, aller beste med håndballen har vært å dele alt med deg

6,567 Likes, 505 Comments - Thea Mørk (@theamork19) on Instagram: "Jeg har bestemt meg for å legge skoene på hylla. Håndballhjertet mitt gråter, men jeg har innsett..." 

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.

2019.12.10 08:13:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto)

INTERJÚ. A női kéziválogatott kapitánya a sok cseréről, a nyomásról és a saját helyzetéről is beszélt.

2019.12.09 22:35:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kumamotói női kézilabda vb-n már csak azért szoríthatunk, hogy mások kiharcolják nekünk az olimpiai selejtező elérését, és ha meglesz, onnantól fel kell építeni jövő tavaszra a válogatottat.