Női kézi: Mörk 527 nap után tért vissza, rekordsiker részese volt

Vágólapra másolva!
2019.05.28. 21:47
Nora Mörk 527 nap után lépett pályára újra hivatalos mérkőzésen a norvég női kézilabda-válogatottban. A Győri ETO-tól triplázással búcsúzó jobbátlövő góllal vette ki a részét a svédek ellen aratott rekordgyőzelemből.

A norvég csapat több sztárját is nélkülözte (Katrine Lunde és Amanda Kurtovic sérült, Veronica Kristiansennek pihenőt kell tartania, de nem lépett pályára Heidi Löke, Stine Oftedal és Henny Reistad sem) a svédek elleni felkészülési mérkőzésen, újra ott volt viszont a csapatban Nora Mörk, aki legutóbb 2017 decemberében, a franciák elleni vb-döntőben szerepelt a nemzeti csapatban.

A hosszú, sérülésekkel terhelt időszakot nagy nehezen maga mögött hagyó jobbátlövő 527 nap után játszott ismét tétmeccset a norvégoknál, és az első félidőben gólt is szerzett, a második játékrész hajrájában pedig hasznos mezőnymunkával vette ki a részét a 36–20-as rekordgyőzelemből. Ugyanis a norvégok a korábbi 137 egymás elleni meccsükön még egyszer sem tudták ennyire megverni a svédeket, csak két 14 gólos sikert jegyeztek a statisztikák. A siófoki Silje Solberg egyébként parádézott a norvég kapuban, Lunde és a válogatottságot szüneteltető Kari Aalvik Grimsbö hiányában sem kell aggódnia Thorír Hergeirssonnak a poszt miatt.

A lelátón ott volt Mörk újdonsült párja, a Valerenga jégkorongcsapatában játszó Martin Laumann Ylven is. A Győrből Bukarestbe igazoló jobbátlövő a közelmúltban először posztolt közös képet magukról, de a norvég Tv2-nek is megerősítette, együtt vannak.

„Nagyon pozitív személyiség, ezt szeretem benne” mondta Mörk, hozzátéve, hogy fontos támasza volt a rehabilitációja során.

A norvégok a fehéroroszokkal vívják a vb-selejtezős párharcot, akkor már várhatóan Löke és Oftedal is ott lehet a pályán.

20.2k Likes, 148 Comments - Nora Mørk (@noramrk_9) on Instagram:



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik