Női kézi MK: előrehozott döntő – a Győr visszavágna az FTC-nek

Vágólapra másolva!
2021.05.15. 11:19
null
Másfél héttel korábban nagyon masszív volt a ferencvárosi védekezés (Fotó: Árvai Károly)
Nem megbántva a Kisvárda és a DVSC csapatát, vélhetően előrehozott döntőt rendeznek szombaton Veszprémben, hiszen a Győr és az FTC egymással küzd meg a fináléért.

 

Most nem lehet elmenni az előzmények mellett.

Másfél hete bajnoki döntőnek beillő összecsapást vívott egymással a két magyarországi gigász, a Győr és a Ferencváros. Akkor az ETO sokkal jobb pozícióból indult, hiszen februárban hazai meccsén hat góllal nyert, és elég lett volna ennél kevesebb góllal kikapnia, hogy nyeregben maradjon az aranyéremért zajló versenyfutásban. Az FTC viszont kiváló játékkal átrohant a Rába-partiakon, kilenc góllal győzött, és a bajnokságban immár neki áll a zászló.

A vereség földindulást okozott Győrben, az elmúlt három évadban dirigáló, a Fradi elleni mérkőzésig csupán egy vereséget számláló Danyi Gábornak sokba került a kudarc, lapátra tették. Helyére Ambros Martín érkezett és vette át a munkát hétfőtől, ő a nyáron egyébként is kezébe ragadta volna a kormányrudat, azonban így korábban kellett beugrania. A spanyol szakember nem kívánt a szombati rangadó előtt nyilatkozni, csak a feladatra koncentrált...

NEM ESÉLYTELENEK

Petrus Mirtill, a Debrecen balszélsője:
„Nagyon nehéz a Kisvárda ellen kézilabdázni, mindig kiélezett meccseket játszunk, a szombati elődöntő pedig abszolút ki-ki mérkőzés lesz, nincs javítási lehetőség. Nem tudom elképzelni, hogy ne mi jussunk tovább, addig fogunk menni, amíg nem nyerjük meg valahogyan a meccset! Bízunk benne, hogy az Alba Fehérvár elleni szerdai bajnokin mutatott győztes formánk kitart a kupadöntőig!”

Bakó Botond,  a Kisvárda edzője:
„Nem gondolom, hogy ki lehet jelenteni a kezdés előtt, hogy teljesen esélytelenek lennénk az elődöntőben, nem mondhatjuk, hogy nincs keresnivalónk. A nagyobb nemzetközi rutin és a válogatott játékosok a vetélytárs esélyeit növelik, de sokszor láthattuk már, hogy felborul a papírforma. El kell hinnünk, hogy sikeresek és eredményesek lehetünk.”

Danyi távozása és Martín visszatérése között Görbicz Anitának kellett vezetőedzőként vezényelni a Debrecen elleni múlt szombati – egyébként győztes – mérkőzésen, ám megbízatása csak arra a meccsre vonatkozott, Veszprémben már ismét játékosként segítheti csapatát.

„A Debrecen elleni edzősködésem egyszeri alkalom volt, a csapatnak szüksége volt rám, így nem volt kérdéses, hogy elvállalom a feladatot – kezdte a kiváló balszélső.  – Furcsa érzés volt a meccs legelején, de összességében élveztem, hogy a kispadról irányíthattam. Ambros Martín vezetésével készülünk hétfő óta, ám nem csak emiatt lesz más az elődöntő. A lebonyolításból fakadóan itt nem lehet hibázni, csak a győzelem elég a döntőhöz. Nyilván szeretnénk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk, mint azt a bajnoki meccsen mutattuk, de nem ez elsősorban a motivációnk. Minden címnek, kupának van jelentősége, értéke, mi vállaltan minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk pályára, ebben nincs különbség. A két napon belüli két meccs remekül szolgálja a felkészülésünket a május végi budapesti Bajnokok Ligája négyes döntőre, azt pedig, hogy sok a mérkőzés, már megszoktuk.”

A Ferencváros abba a kiváltságos helyzetbe került ebben az évadban, hogy van esélye két sorozatban is megelőzni az elmúlt évek egyeduralkodóját. Persze ehhez legalább olyan teljesítményt kell nyújtania, mint legutóbb.

„Ezen a héten eddig nem játszottunk meccset, így tudtunk munkát rakni a csapatba, a pénteki edzésen nagyon frissnek láttam a lányokat, bízom benne, hogy ugyanez lesz rájuk jellemző szombaton és vasárnap is – mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.  – A bravúr attól bravúr, hogy nem minden mérkőzésen születik meg. Az ETO attól nem lett rosszabb csapat, hogy a múlt héten sikerült legyőznünk, mi pedig nem lettünk jobbak, továbbra is a győrieket tartom esélyesebbnek ezen a kupahétvégén. Nyilván most is arra készülünk, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat. A legutóbbi mérkőzésből is levontunk következtetéseket, láttuk, hogy mi működik jól, és láttuk a hibáinkat is, most próbáljuk kitalálni, mit csinálhat majd másként a Győr, persze ez nem jósda. Ha a kapusteljesítményünk és a védekezésünk hasonló lesz, akkor jó meccset fogunk játszani. Arra számítok, hogy az ETO nagyon élesen érkezik, biztosan forr bennük a visszavágás vágya.”

De ne feledkezünk meg a második elődöntőről, a keleti összecsapásról, amelyen a DVSC esélyesebbnek tűnik, mint a Kisvárda, bár az óriási meglepetés lenne, ha bármelyikük a vasárnapi döntőben meg tudná lepni valamelyik nagy csapatot.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM
ELŐDÖNTŐ
14.15:
DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE (Tv: M4Sport+)
16.45: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC (Tv: M4Sport+) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
15.45:
a 3. helyért
18.15: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik