Női kézi MK: „Martín rövid idő alatt pozitív változásokat hozott”

Vágólapra másolva!
2021.05.16. 08:19
Ambros Martín hétfőn kezdte el a munkát a Győrrel, s az volt az első dolga, hogy helyre tegye a védekezést. Fodor Csenge és Kari Brattset is úgy látja, hogy ez igen pozitív változást hozott a játékukban, s emiatt tudták legyőzni a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencvárost. A másik oldalon Bíró Blanka szerint túl sokat is beszéltek a tíz nappal ezelőtti bajnoki sikerről, s ezúttal megijedtek a meccs elején a Győr által diktált tempótól.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, igazi csapatként dolgoztunk az elsőtől az utolsó percig. Ambros Martín a héten kicsit belenyúlt a védekezésünkbe, legutóbb túl sok teret adtunk a Fradinak, most a feszesebb védekezés remekül működött. Úgy gondolom, a vezetőedzőnk rövid idő alatt is pozitív változásokat hozott” – mondta a mérkőzés után Kari Brattset, a Győr beállója az NSO Tv-nek.

Fodor Csenge egyetértett vele, hogy a védekezés volt a siker kulcsa, míg az ellenfél részérőlBíró Blanka szerint a meccs elején megijedtek a győriek által diktált tempótól, s ez okozta a vesztüket. Videónkban a Fradi kapusa bővebben is kifejti a vereség okait, mint ahogy Kovács Anett is beszél ezekről, illetve az ETO-sFodor is elmondja a véleményét Ambros Martín visszatéréséről.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM
ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC
–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA29–25(16–13)
Veszprém, 1000 néző.V:Bíró Á., Kiss O.
GYŐR:Silje Solberg – Faluvégi D.2,V. Kristiansen3 (3),BRATTSET6,E. Amorim2,S. OFTEDAL7,Fodor Cs.2.Csere:LEYNAUD (kapus), Nze Minko2,Anne M. HANSEN4,Lukács V., Görbicz1,Edwige.Edző:Ambros Martín
FTC:Bíró B. – Malestein, KLUJBER7 (2),Szucsánszki2,Behnke, E. Bölk2,Márton G.1.Csere:Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Háfra N.4,Kisfaludy2,KOVÁCS ANETT4,Stolle3,Schatzl Nadine, Tóth Nikolett.Edző:Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc:2–0.6. p.:4–4.15. p.:8–4.19. p.:10–5.28. p.:14–12.40. p.:19–17.48. p.:21–22.55. p.:26–23
Kiállítások:8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG

Ambros Martín:
– A játékosaim remek munkát végeztek. A múlt szerdai bajnoki mérkőzés után óriási önbizalommal jöhetett ide az FTC, amelyet mindig nehéz legyőzni, de most sikerült, és ez még inkább boldoggá tesz. Az első perctől kezdve vezettünk és irányítottuk a meccset, úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk.
Elek Gábor:
– Megérdemelten nyert az ETO. Tudtuk, hogy ezúttal más mérkőzés vár ránk. Sokat hibáztunk, főleg a védekezésünk agresszivitása, pontossága maradt el a várttól, sok területet engedtünk a Győrnek, és sok ziccergólt kaptunk. Tettük a dolgunkat, csináltuk, amit kell, de kevés volt a kiemelkedő teljesítmény.

A másik elődöntőben
DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE28–22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik