Női kézi: megkapta ellenfeleit a Siófok az EHF-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.11.22. 11:43
null
Nyolcadiknak került elő a magyar klub neve
Csütörtök délelőtt kisorsolták a női kézilabda EHF-kupa főtáblájának csoportbeosztását az európai szövetségi bécsi irodájában. Az egyetlen állva maradt magyar csapat, a Siófok a második kalapból várta az ellenfeleket és végül a svéd Sävehof, a német Metzingen és a dán Herning került a Balaton-partiakkal egy négyesbe.

A selejtezőből továbbjutott 12 csapat – köztük a Siófok – a Bajnokok Ligájából kieső négy együttessel kiegészülve alkotja a főtábla 16-os mezőnyét, őket sorsolták négy négyesbe Bécsben.

A főszabály szerint egy nemzetbeli két klub nem kerülhetett egy csoportba, ezt figyelembe véve bonyolították a sorsolást, amelynek menete szerint először a négy első kalapos gárdát rendelték az egyes csoportokba.

Ezt követték a második kalapba sorolt klubok. A Siófok nevét tartalmazó gömb végül utolsó helyen bújt elő és a magyar csapat a B jelű négyesbe került a svéd Sävehof mellé. A sorsolás további részében a harmadik kalapból a német Metzingen, a negyedikből pedig a dán Herning lett a B-csoport tagja.

A svéd együttes a Bajnokok Ligájából érkezett a sorozatba, a németek keretében pedig két magyar játékos is található: Korsós Dorina és Hársfalvi Júlia.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA, FŐTÁBLA
A-CSOPORT: Bietigheim (német), Esbjerg (dán), Storhamar (norvég), Magura Cisnadie (román)
B-CSOPORT: Sävehof (svéd), SIÓFOK KCMetzingen (német), Herning (dán)
C-CSOPORT: Larvik (norvég), Besancon Féminin (francia), Viborg (dán), Kubany Krasznodar (orosz)
D-CSOPORT: Podravka Vegeta (horvát), SCM Craiova (román), Bera Bera (spanyol), Nyköbing (dán)

A négy négyes csoport mérkőzéseit január 5. és február 10. között rendezik, a kvartettek első két helyezettje jut majd a negyeddöntőbe. A pontos menetrendet később készíti el az európai szövetség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek