Női kézi: Löke ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2014.07.21. 13:57
null
Heidi Lökére (balra) egy ideig nem számíthatnak a norvég válogatottnál (Fotó: Reuters)
Heidi Löke, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának norvég klasszisa ideiglenesen lemondta a válogatottságot. Hacsak nem lesz nagyon rövid életű az elhatározása, a norvég válogatott nélküle szerepel majd a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Eb-n.

 

Heidi Löke minden fontosabb címet begyűjtött már pályafutása során, a győriekkel idén újra megnyerte a Bajnokok Ligáját, a norvég válogatottal pedig olimpiai, világ- és Európa-bajnok lett. A világ talán legjobb beállója családi okokra hivatkozva marad távol hazája nemzeti csapatától. Hogy meddig, azt nem tudni.

„Úgy érzem, eljött az idő, hogy több időt töltsek a családommal – idézi a Norvég Kézilabda-szövetség honlapja Lökét. – Többet szeretnék a fiammal lenni, aki Magyarországon jár iskolába. Továbbra is nagyon motivált vagyok, de egy ideig más élvez prioritást az életemben.”

„Tiszteletben tartjuk Heidi elhatározását, és reméljük, hogy rövid ideig kell nélkülöznünk – mondta Thorir Hergeirsson, a norvég válogatott izlandi szövetségi kapitánya. – Az edzői stábunknak a rendelkezésre álló játékosokkal kell folytatnia a felkészülést az Európa-bajnokságra.”

Löke 2006 áprilisában debütált a válogatottban, amelynek színeiben 134 mérkőzésen 478 gólt szerzett. A decemberi Eb-n – amelynek december 7. és 21. között Magyarország és Horvátország ad otthont – Löke nélkül nem ugyanaz lesz a norvég válogatott, mint vele, így látja legalábbis Randi Gustad, a TV2 szakértője.

„Az emberi tényezőket figyelembe véve megértem Löke döntését, szakmai szempontból viszont azt kell mondanom, hogy a nemzeti csapat elveszítette a fő profilját, a legveszélyesebb fegyverét – nyilatkozta Randi Gustad, aki a legutóbbi, 2004-es magyarországi Eb-n aranyérmet nyert a norvég válogatottal. – A hiánya nagyban befolyásolja majd a végső helyezésünket és az éremesélyeinket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik