Női kézi: „Lett egy női edzőm…” – Tápai lehet, hogy abbahagyta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.12. 19:57
null
Úgy tűnik, ha Tápai Szabinát a közeljövőben látni szeretnénk, a kézipályák helyett a távirányító felé kell fordulnunk <br />(Fotó: Veres Viktor)
Elképzelhető, hogy véget ért Tápai Szabina pályafutása – erről maga a kézilabdázó beszélt a FEM3 beszélgetős műsorában. Bár a 30 éves játékosnak élő szerződése volt Fehérváron, a nyár végén mégis elváltak a klub és az EHF-kupa-győztes irányító útjai.

„Nem így szerettem volna abbahagyni – mondta Tápai a FEM3 Café című műsorában. – A rövid történet az, hogy lett egy női edzőm… Nagyon jól fogalmazott az egyik terapeutánk: »cicaharcba keveredtem, amiből nem tudtam pozitívan kijönni«, mert nyilvánvaló főnök-alkalmazotti viszony volt. Nekem még volt egy év a szerződésemből, szerettem volna kitölteni, de nem úgy alakultak a dolgok. Főként őt is az zavarta, hogy a médiában elindult az életünk. Nagyon sok edzővel volt ez gondom, hogy én a médiában viszonylag sokat feltűnök, és amióta a realityben szerepelek, még többet.”

A Fehérvár női kézilabdacsapatának edzéseit az év eleje óta Deli Rita irányítja, Tápai egy ideje pedig a Tv2 Édes Élet című reality-sorozatában tűnik fel rendszeresen férjével, a korábbi válogatott kajakos Kucsera Gáborral együtt.

„Én soha egy edzést, egy meccset nem hagytam ki a tévészerepléseim miatt, de az edzők a profi sportban azt akarják, hogy száz százalékban csak azzal foglalkozzál. Én viszont céltudatosan fel akartam építeni a kézilabda utáni életünket, és egy éve működik a fitneszstúdiónk is. Ez nem mindig tetszett az aktuális edzőimnek, holott egy sportolónál nagy dolog, hogy előre gondolkodik. Sok elődöt láttam, aki a sport befejezése után nagyot bukott.”

Tápai ugyanakkor nem zárta végleg le a pályafutását, elmondása szerint továbbra is edzésben tartja magát.

„Volt egy szünetem a szülés után, az előző szezon azonban nagyon jó volt. Ha a sors úgy hozta, hogy így kell abbahagyni, akkor emelt fővel fejezem be. Ha jön egy lehetőség, szívesen folytatom, viszont a nyáron olyan helyzetbe kerültem, hogy sehova nem tudtam elmenni, hiszen élő szerződésem volt. Lehet, hogy vége, de nem zárkózom el semmi elől. Nem így akartam, nem így terveztem, kicsit megaláztatva érzem magam. Az fáj nagyon, ahogy vége lett.”

A TELJES BESZÉLGETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik