Női kézi: Lehet, hogy túl magasra tettük a lécet - Elek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 10:42
A Ferencváros női kézilabdacsapata – néhány héttel a Győri ETO elleni bravúros győzelem után – két góllal kikapott a Dunaújváros otthonában. A vereség okairól kérdeztük Elek Gábort, a zöld-fehérek edzőjét.

– Azt gondolná az ember, hogy az olyan katartikus győzelem, mint az ETO elleni, szárnyakat ad egy csapatnak.
– Úgy is kellene lennie – válaszolta Elek Gábor a Nemzeti Sportnak. – Nem tudom, az is lehet, hogy túl magasra tettük a lécet, és most félünk, hogy nem mindig tudjuk majd átvinni. De egyébként sem olyan vidám most a hangulatunk, hiába vertük meg a Győrt és jutottunk a BL-ben is a főtáblára. Triscsuk Krisztina esete minket is megfogott, és nemcsak Tomori Zsuzsit, másokat is.– Azt gondolná az ember, hogy az olyan katartikus győzelem, mint az ETO elleni, szárnyakat ad egy csapatnak.
– Úgy is kellene lennie – válaszolta Elek Gábor a Nemzeti Sportnak. – Nem tudom, az is lehet, hogy túl magasra tettük a lécet, és most félünk, hogy nem mindig tudjuk majd átvinni. De egyébként sem olyan vidám most a hangulatunk, hiába vertük meg a Győrt és jutottunk a BL-ben is a főtáblára. Triscsuk Krisztina esete minket is megfogott, és nemcsak Tomori Zsuzsit, másokat is.

– Lehetséges, hogy a Győr elleni győzelem kiugró eredmény volt, és a mostani Ferencváros valójában itt tart: hogy ki-ki meccseket játszik az NB I erősebb csapataival és nagyrészt nyer?
– Az biztos, és ezt a szezon előtt is elmondtam, hogy átalakulóban vagyunk. Eddig nagyjából egy sorral játszottunk, most sok cserével, és ez másfajta mentalitást, másfajta koncentrációt igényel mindenkitől, amit szokni kell. Természetes, hogy vannak kezdeti nehézségek, számítottam rá, hogy lesznek kellemetlen percek – de hogy ennyire, azt nem sejtettem. Jövő hét végén megyünk Érdre bajnokit játszani, az a mérkőzés meghatározó lesz, ott sok minden kiderül majd. De egy rosszabbul sikerült periódusból nem volna okos általánosítani: egyelőre nincs okunk a Dunának menni.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY ELEK GÁBOR MEGBÜNTETTE-E CSAPATÁT A DUNAÚJVÁROSI VERESÉGÜKET KÖVETŐEN, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik