Női kézi: Lars Rasmussen látványos játékot ígér Siófokon

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 17:42
null
A siófokiak előrébb lépnének a következő szezonban (Fotó: siofokkc.hu)
Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017–2018-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.



Pitz András, az egyesület sportigazgatója a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján hét új játékost mutatott be a 16 tagú keretből.

A Siófok KC két baloldali átlövőt szerződtetett: a 106-szoros szerb válogatott Szanja Damnjanovics a Vardar Szkopjétől, a 29-szeres román válogatott Gabriela Perianu a Dunarea Brailától jött. A 66-szoros francia válogatott jobbátlövő, Marie-Paule Gnabouyou ezt megelőzősen a dán Viborgban játszott, míg a szintén most Siófokra érkező dán jobbszélső, Simone Böhme a CSM Bucuresti-ben. A Győri Audi ETO KC-től visszaigazolt tunéziai Aszma el-Gaui beállós poszton szerepel.

Pastrovics Melinda mellé két új kapus is csatlakozik a Balaton-parti együtteshez: Szemerey Zsófi Mosonmagyaróvárról, a román Denisa Dedu pedig a brassói Coronától. Várhatóan szerződést írnak alá a francia Camille Aoustin balszélsővel, aki a sérült Erdősi Ildikót pótolhatja.

Pitz András megemlítette, hogy sikerült megtartaniuk több meghatározó játékost, és három saját nevelésű kézilabdás is tagja lehet a keretnek.

A sportigazgató megjegyezte, hogy a két utóbbi, gyengébben sikerült szezon után a 2017–2018-as bajnokságban az első ötben szeretnének végezni, ismét kijutni a nemzetközi porondra, a Magyar Kupában pedig a lehető legtovább menetelni.

Lars Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen öccse – akit másodedzőként a lengyel Antoni Parecki, erőnléti edzőként pedig a szerb Szlobodan Acimov segít majd – hároméves programjáról szólva látványos kézilabdát ígért, hozzátéve, hogy együttesét ő maga a bajnokság első négy helyének valamelyikére várja.

A Siófok KC a 14 csapatos bajnokság 2016–2017-es kiírásában kilenc győzelmet és két döntetlent elérve, 15 vereséggel a nyolcadik helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik