Női kézi: Kovács Péter lett a Vasas vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 20:23
A női kézilabda NB I/B nyugati csoportjában listavezető Vasas a 2017–2018-as szezon végéig Kovács Pétert nevezte ki vezetőedzőjének. A poszton a közelmúltban távozó Csík Jánost váltja. 

„Talán nem hangzik üres frázisnak, hogy nagyra tartom a Vasast, és megtiszteltetés számomra az angyalföldi vezetőedzői kinevezés – mondta Kovács Péter a vasassc.hu-nak. – Amikor a Honvéddal BEK-et nyertünk, női vonalon a Vasas volt Európa legjobbja, így nekem mindig ez az időszak jut eszembe a szakosztályról. A kötődés a kerülethez abból a szempontból is megvan, hogy korábban tizenhét évig laktam a Dózsa György út és a Lehel út sarkán. Tudásomat és tapasztalatomat felhasználva azon leszek mostantól, hogy a csapat visszanyerjen valamit a régi fényéből."„Talán nem hangzik üres frázisnak, hogy nagyra tartom a Vasast, és megtiszteltetés számomra az angyalföldi vezetőedzői kinevezés – mondta Kovács Péter a vasassc.hu-nak. – Amikor a Honvéddal BEK-et nyertünk, női vonalon a Vasas volt Európa legjobbja, így nekem mindig ez az időszak jut eszembe a szakosztályról. A kötődés a kerülethez abból a szempontból is megvan, hogy korábban tizenhét évig laktam a Dózsa György út és a Lehel út sarkán. Tudásomat és tapasztalatomat felhasználva azon leszek mostantól, hogy a csapat visszanyerjen valamit a régi fényéből."

„A felkérés hirtelen jött, de az utóbbi napokban tájékozódtam az interneten fellelhető anyagokból a játékoskeretet illetően, és két mérkőzés videójába is belenéztem. Az első időszak az ismerkedésről szól majd, de abban egészen biztos vagyok, hogy Csík János kiváló munkát végzett, így minden bizonnyal gyorsan összhangba tudok kerülni a csapattal."

Kovács Pétert novemberben mentették fel a munkavégzés alól Kisvárdán. A korábbi világválogatott Kovács európai mesteredző, és jelenleg is a Nemzetközi Kézilabda-szövetség módszertani bizottságának oktatásért felelős tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik