Női kézi: Kim Rasmussen szerint sikeresek lehetünk a vébén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.04. 12:52
null
Kim Rasmussen is utál veszíteni (Fotó: Dömötör Csaba)
„Ha mindenki a fedélzeten van, sokkal messzebb juthatunk” – állítja Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A dán szakember szerint jobb védekezéssel és intelligensebb támadójátékkal már a decemberi vébén is szép eredményt érhet el a csapat.

 

„A magyarok talán a génjeiknek köszönhetően játszanak jó kézilabdát és nagyszerűek az egy egy elleni párharcokban, de sokkal taktikusabb és fegyelmezettebb játékra van szükségük” – nyilatkozta Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

A dán szakember a decemberi, németországi világbajnokság hivatalos honlapján úgy fogalmazott, egy éve vette át az irányítást, de a sok sérülés miatt még nem volt lehetősége a legjobb felállásban pályára küldeni együttesét. „Ha mindenki a fedélzeten van, sokkal messzebb juthatunk” – mondta.

Szerinte azért van annyi jó játékos Magyarországon, mert fiatalon mindenki jó alapokat kap, de hiába számított sokszor a világ legjobbjai közé a válogatott, gyakran elbukott a nagy siker kapujában.

„Valószínű, hogy nem volt mindig kellő önbizalom, vagy éppen ellenkezőleg, a játékosok alábecsülték a kihívást. Sokkal inkább egyénileg próbálták megoldani a helyzeteket és nem csapatként játszottak. Nemrég egy gyengébb csapat, Koszovó ellen már hatvan percig fegyelmezetten kézilabdáztunk. A játékunk talán unalmasabb lesz, de meg akarom erősíteni a védelmünket. Gyors gólokat kell szereznünk, és intelligensebb támadójátékra lesz szükség. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor nagyon sikeresek lehetünk a németországi világbajnokságon.”

Rasmussen a kulcsmérkőzéseket szeretné megnyerni, azaz a csoportbeli öt győzelem mit sem ér, ha a hatodikon, az egyenes kiesés során kikap a csapat. „Nem azért megyünk Németországba, hogy kikapjunk. Nehéz csoportunk lesz, de minden csapatot legyőzhetünk. Utálok veszteni” – tette hozzá.

A világbajnokság adatbankját, benne a teljes menetrenddel itt tekintheti meg!

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Gávai Szonja (Érd), Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Kisfaludy Anett (Érd), Kiss Nikolett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria), Sirián Szederke (DVSC-TVP), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Tóth Gabriella (Érd), Triscsuk Krisztina (Kisvárdai KC)

A tornára 16 kézilabdázó nevezhető, a vb folyamán 2 cserére van lehetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik