Női kézi: kilenc férfit már elítéltek Nora Mörk fotói miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 09:22
Összesen tizenöt embert vettek őrizetbe, amiért Nora Mörknek, a Győri Audi ETO klasszis kézilabdázójának a fotóit terjesztették. A bíróság kilencet közülük már el is ítélt, őket pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Mint tavaly novemberben megírtuk, hekkerek feltörték Nora Mörk telefonját, és ellopták a privát fotóit, amelyek el is kezdtek terjedni az interneten. A Győri ETO rögtön jelezte, mindenben támogatja légiósát, aki mellett válogatottbeli csapattársai is kiálltak. Mint tavaly novemberben megírtuk, hekkerek feltörték Nora Mörk telefonját, és ellopták a privát fotóit, amelyek el is kezdtek terjedni az interneten. A Győri ETO rögtön jelezte, mindenben támogatja légiósát, aki mellett válogatottbeli csapattársai is kiálltak.

Később kiderült, a norvég férfiválogatott tagjai is megosztották egymás között Mörk képeit, s a helyi szövetség (NHF) nem tett ellene semmit, az átlövő emiatt azon is elgondolkozott, hogy lemondja a válogatottságot.

A norvég hatóságok nyomozásba kezdtek, „végeredményként” pedig összesen 15 gyanúsított ellen indítottak eljárást az ügyben – a sport.tv2.dk úgy tudja, mindegyik vádlott férfi. A bíróság az első körben kilenc gyanúsítottat bűnösnek talált Mörk „fotóinak terjesztésében”, nekik 10 ezer és 15 ezer közötti norvég koronát (átszámolva ez mintegy 323 ezer és 485 ezer forintot jelent) kell fizetniük.

Mint azt a portál írja, két személy ellen ejtették a vádakat, négy vádlott ügyét viszont még mindig vizsgálják. Amennyiben bűnösnek találják őket, úgy akár kétéves börtönbüntetést is kaphatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik