Női kézi: három román válogatott is Magyarországon folytathatja

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 11:54
Romániai sajtóhírek szerint Denisa Dedu, Madalina Zamfirescu és Gabriela Perianu, a román kézilabda-válogatott három meghatározó játékosa is a magyar élvonalban, a K&H női kézilabdaligában folytathatja pályafutását.

A prosport.ro úgy tudja, hogy a 22 esztendős, hétszeres válogatott irányító Zamfirescu a Debrecenhez (egy évre írhat alá Tone Tiselj csapatához), míg a szintén 22 éves, 29-szeres válogatott, posztját tekintve balátlövő Perianu és az ugyancsak 22 éves, 20-szoros válogatott kapus, Dedu a Siófokhoz szerződhet a nyáron. A portál azt írja, előbbi kettő azért hagyhatja el a román H.C. Dunarea Brailát, mivel a klub anyagi problémákkal küszködik – többek között játékosai bérének kifizetésével is késik.prosport.ro úgy tudja, hogy a 22 esztendős, hétszeres válogatott irányító Zamfirescu a Debrecenhez (egy évre írhat alá Tone Tiselj csapatához), míg a szintén 22 éves, 29-szeres válogatott, posztját tekintve balátlövő Perianu és az ugyancsak 22 éves, 20-szoros válogatott kapus, Dedu a Siófokhoz szerződhet a nyáron. A portál azt írja, előbbi kettő azért hagyhatja el a román H.C. Dunarea Brailát, mivel a klub anyagi problémákkal küszködik – többek között játékosai bérének kifizetésével is késik.

A ProSport megjegyzi, a román klub két kulcsemberén kívül másokat is elveszíthet, amennyiben az egyesület nem tudja mihamarabb rendezni adósságait. A csapat tagja a már román válogatott Szűcs Gabriella is.

Dedu esetében arról írnak, hogy a kapus mindenképpen szeretné magát külföldön kipróbálni, pedig a Corona Brasov-nál mindent megtesznek a megtartása érdekében. A lap úgy tudja, Perianu és Dedu kétéves szerződést köt a Siófokkal, és a közeljövőben kerül sor a bemutatásukra.

Ha az említett három játékos valóban hazánkban köt ki, a Győrt irányító román szövetségi kapitány, Ambros Martín is jobban figyelemmel kísérheti az aktuális formájukat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik