Női kézi: Katrine Lunde kivédte a rubelválságot is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 14:53
A Győri Audi ETO kézilabdacsapatának várandós kapusát, a norvég Katrine Lundét nem aggasztja a rubel összeomlása, ugyanis új klubjával, az orosz Rosztov-Donnal minap kötött szerződése aláírásakor kiküszöbölte a valutaárfolyam-kockázatot.

„Nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy a rubel árfolyama összeomlott, bölcs döntés volt tehát, hogy más valutában kötöttük ki az oroszországi fizetésemet. Az euró sokkal stabilabb fizetőeszköz” – idézi a norvég bulvárlap, a Dagbladet a kapust, aki ügynök nélkül, az oroszul jól beszélő élettársa, a futballista Nikola Trajkovics, valamint a sógora, Ole Lunde Borgersen segítségével hozta tető alá a nyáron életbe lépő rosztovi szerződést.

„Olajozottan mentek a tárgyalások. Mindkét fél egyezségre törekedett, úgyhogy könnyen dűlőre jutottunk. És mondhatom, elég jó szerződés született” – mondta a kapus, aki már a megállapodás bejelentésekor sem titkolta, hogy „jobb csomagot” kapott, mint amilyennel jelenleg Magyarországon rendelkezik.

„Szerintem még jó néhány évig képes leszek magas szinten teljesíteni. Nyilvánvaló, hogy az oroszok is úgy gondolják, egy jó kapusra költötték a pénzüket” – igyekezett elhessegetni a közelgő visszavonulására gondolók aggodalmait a 34 éves Lunde.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik