FTC: Iszonyatosan tud küzdeni a csapat, de… – Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2017.11.30. 18:16
null
Eddig nincs rossz szezonja Elek Gáboréknak (Fotó: Tumbász Hédi)
A fradi.hu-nak Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője értékelte a csapat eddigi teljesítményét a szezonban.



Arról, hogy meglepi-e, hogy négypontosak a Bajnokok Ligája középdöntőjében, és hogy a Győrt is megelőzve vezetik a magyar bajnokságot…

„Nem lep meg, de az igaz, hogy a várakozásaimon túlmutat. Az első bajnoki meccsen legyőztük például 32–18-ra a Fehérvárt, és a felkészülésben sem volt különösebb probléma. A bajok a válogatott szünet után kezdődtek, október elején – az addig jól működő védekezésünk teljesen összeomlott, és ennek az eredményét láthattuk Szkopjéban, itthon a Larvikkal szemben, illetve a THC elleni első félidőben is, az ETO-meccsre tudtuk csak újra összerakni. Ez érthetetlen helyzet volt számomra, mert akadtak már hasonló időszakaink, de olyanra nem emlékszem, hogy ennyi időbe telt volna, mire újra talpra állítjuk a védekezésünket. Negatív periódus volt, ám szerencsére az eredményességünket nem befolyásolta igazán.”

A jövő tavaszról…

„Az előző tavaszi Fradi egészen a Magyar Kupa-döntőig – Szucsánszki Zita kieséséig – jobb volt, mint a most őszi, de csapatként és mentalitásban, győzni akarásban megint léptünk előre. Jól példázza ezt, hogy az idei két vereségünknél az egyiken mínusz tízről jöttünk vissza háromra, a másikon meg mínusz hétről egyenlítettünk. Iszonyatosan tud küzdeni ez a csapat, szerintem azonban nem játszik még úgy, ahogy tud, vagy ahogy tudnia kellene.”

Arról, hogy van-e világklasszis játékos a keretben…

„Nerea Pena ez a kategória. Ő, ha magához mérten nagyon rosszul játszik, akkor is komoly problémát tud okozni az ellenfeleknek. Kovacsics Anikó is halad efelé és Danick Snelderből lehet még ilyen egy-két éven belül, illetve Szucsánszki Zita egészségesen képes volt erre. De nincs olyan, hogy valaki állandóan a csúcson van. Ez mindig így volt, így is lesz, és nem csak nálunk.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik