Női kézi: hiányposztra érkezik az utolsó óvári légiós

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.07.02. 11:15
A szabályok adta lehetőséget kihasználva, negyedik idegenlégiósának szerződtetését jelentette be a Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapata.

A legújabb mosonmagyaróvári szerzemény igazi hiányposztra érkezett, hiszen minőségi balkezes átlövőt nem egyszerű találni a hazai vagy éppen a nemzetközi piacon. A 28 esztendős, 182 cm magas Zana Maric minden eddigi együttesében – Lokomotiva Zagreb, Podravka Koprivnica, BBM Bietingheim, Zaglebie Lubin, Kastamonu Belediyesi – meghatározó játékosnak számított, ráadásul csaknem ötven alkalommal a horvát válogatottban is pályára lépett. Zana Maric minden eddigi együttesében – Lokomotiva Zagreb, Podravka Koprivnica, BBM Bietingheim, Zaglebie Lubin, Kastamonu Belediyesi – meghatározó játékosnak számított, ráadásul csaknem ötven alkalommal a horvát válogatottban is pályára lépett.

Legutóbbi török csapatával a 2017–2018-as szezonban az EHF-kupa elődöntőjéig jutott, miközben kiütötték a Vác, a Gdynia, a Viborg, a Byasen és a Zalau gárdáit, és a fináléba jutásuk is csupán egyetlen gólon múlott a Craiova ellen.

Az MKC kerete ezzel az igazolással teljessé vált, a csapat Bognár Róbert szakmai igazgató vezetésével július 11-én kezdi meg a felkészülést a szeptember 2-án induló NB I-es idényre.

A MOSONMAGYARÓVÁR KERETÉNEK VÁLTOZÁSA
Érkezett:
Domokos Dalma (Érd), Márczy Tekla (Érd), Hudák Emma (Slavia Praha), Irene Fanton (olasz, Glassverket), Lucia Gubíková (szlovák, Mihalovce), Szara Vukcsevics (montenegrói, Valcea), Szalai Zsuzsanna (MKC utánpótlás), Zana Maric (horvát, Kastamonu Belediyesi)
Távozott: Csala Anita, Giricz Laura, Ivanics Dóra, Töpfner Alexandra, Rábai Alexandra

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek