Női kézi: házi gólkirályokat és rutinos kapusokat igazolt a Vasas

Vágólapra másolva!
2020.05.20. 12:11
null
Vasas-szurkolók (Fotó: Dömötör Csaba)
Külföldön is rutint szerző kapusokat igazolt a Vasas, amelynek immár végleges a kerete a 2020–2021-es idényre – tudtuk meg az élvonalba visszajutni kívánó NB I/B-s női kézilabdacsapat hivatalos honlapjáról.

Kapusposztra a 26 éves Ferenczi Annamária és a 27 éves Kántor Kamilla érkezett az angyalföldiekhez: előbbi az előző idényben az NB I-es Mosonmagyaróvár kapusa volt, de korábban négy éven át a Bundesligában légióskodott, utóbbi az elmúlt nyolc évét Franciaországban töltötte – derült ki a klubhonlapról.

Az átlövő Speth Evelin az előző idényben az NB I/B-s Szeged házi gólkirálya volt 78 góllal, és a másik új átlövő, a Dunaújváros kölcsönjátékosaként érkező Nagy Zsuzsanna is házi gólkirály volt legutóbb – a Vasashoz hasonlóan a második vonalban szereplő Budaörsben.

A 19 éves jobbszélső, Kovács Noémi legutóbbi klubja az NB I-es Vác volt, de rendszeresen játszott párhuzamosan a másodosztályú Göd együttesében is.

A saját utánpótlásból Bréda Luca, Pasqualetti Tímea és Soltész Bernadett a következő idényt már a felnőtt keret teljes jogú tagjaként kezdi meg.

Penszki Gergely vezetőedző a tavalyi alapemberei jelentős részére számíthat (Ács Bianka, Cifra Anita, Hadnagy Fanni, Imrei Réka, Ivanics Dóra, Kastl Anna, Pénzes Laura, Szatmári Melinda, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina, Tóth Melinda és Török Rebeka marad), távozik ugyanakkor Antóni Viktória, Binó Boglárka, Birtalan-Gidai Eszter, Hansághy Beatrix, Kiss Klaudia, Moharos Vivien, Szecsődi Laura és Tzintzis Alexandra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik