Női kézi: Görbicz győri helyettese érzi a nyomást a vállán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.07. 10:04
null
Egységes és sokoldalú játékra képes együttesnek tartja a BL-címvédő Győrt a spanyol irányító
A Viborg ellen idegenben aratott 30–25-ös győzelmet követően a Győri Audi ETO szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában pályaválasztóként fogadja a dán együttest, csoportja legfajsúlyosabb riválisát. Görbicz Anita háttérbe szorulásával – a klasszis irányító gyermekáldás előtt áll, és lépett egyelőre egy sorral hátrébb, mert a hetesek elvégzését azért magára vállalta – kulcsszerep hárul Macarena Aguilarra, akinek nyári szerződtetését sokan megkérdőjelezték.

 

 

NŐI KÉZI BL
CSOPORTKÖR, A 4. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
C-CSOPORT
GYŐRI ETO–Viborg (dán), nov. 8. (szombat), 16 óra, tv: Digi Sport1 – élőben az NSO-n!
Lokomotiva Zagreb (horvát)–Sävehof (svéd), nov. 9. (vasárnap)
A-CSOPORT
Hypo NÖ (osztrák)–HC Leipzig (német), nov. 9. (vasárnap)
Krim Ljubljana (szlovén)–Dinamo Volgograd (orosz), nov. 9. (vasárnap)
B-CSOPORT
Buducsnoszt (montenegrói)–Thüringer HC (német), nov. 9. (vasárnap)
Vardar Szkopje (macedón)–Podravka Koprivnica (horvát), nov. 9. (vasárnap)
D-CSOPORT
Larvik (norvég)–Baia Mare (román), nov. 8. (szombat)
Metz (francia)–Lublin (lengyel), nov. 9. (vasárnap)

„Amikor Ambros felhívott a nyár elején, hogy szívesen látna a győri csapatban, elárulta nekem, mi áll a meghívásom hátterében – mondta Macarena Aguilar a gyorietokc klubhonlapnak. – Nem kis feladat ez számomra, ezt már akkor éreztem. Hiszen Görbicz Anita a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni. Most, hogy Kovacsics Anikóval ketten maradtunk az irányító posztra, kicsit érzem is a nyomást a vállamon, de örömmel állok elébe, és mindent megteszek, hogy gólokhoz és győzelmekhez segítsem az ETO-t, amelynek legnagyobb erőssége szerintem az, hogy nagyon egységes és sokoldalú játékra képes. Mindegyik játékos egyformán fontos, a meccs minden pillanatában segítjük egymást, és az ellenfél bármilyen játékára képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan reagálni.”

A Viborg elleni visszavágóra a spanyolok bő Eb-keretébe is beírt irányító úgy készül, hogy nem a múlt heti találkozóból indul ki, hanem teljesen új meccsként tekint rá.

„Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk.”

A győrieknél a sérülés miatt mérkőzéseket kihagyó Susann Müller már pályára lépett szerdán a siófoki MK-találkozón, amelyen hátfájás miatt kispadozott ugyan Heidi Löke, de a szombati BL-meccsen minden bizonnyal bevethető lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik