Női kézi: fokozatos terhelés, Görbicz Anita már drót nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 10:02
A decemberi szerbiai női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott az egyik legfontosabb és legrangosabb felkészülési tornáján szerepel Szombathelyen péntektől vasárnapig, amikor a norvég ligaválogatottal, valamint a brazil és a horvát együttessel csap össze. A keret hétfőtől a vasi megyeszékhelyen tréningezik – Hajdu János megbízott szövetségi kapitány szerint példás morállal, hatalmas ambícióval gyakorol.

„Az edzőtáborozás első napja a regeneráció jegyében telt, hiszen a BL-ben szereplő Győri ETO és FTC játékosai hosszú utazást követően érkeztek meg, nem lehetett azonnal terhelni őket – mondta Hajdu János. – Kedden aztán már mindenki részt vett a két edzésen, mindenki egészséges, Görbicz Anita is csatlakozott társaihoz, miután kivették a kezéből a korábbi sérülése gyógyulását segítő, a csontokat rögzítő fémszálat.”

„Győri csapatorvosunk, Balogh Péter doktor kivette a kezemből a rögzítő drótokat, ezért két napig nem edzhettem, de már minden rendben van, csatlakoztam a kerethez, és semmi akadálya sincs, hogy a Provident-kupán szerepeljek – mondta Görbicz Anita. – Persze eddig is játszottam, de a megműtött kezem bizony még fájt. A drótok nélkül sokkal könnyebb, és a meglévő kis fájdalmat már könnyebb elviselni.”

JEGYINFORMÁCIÓ
A Provident-kupára még kaphatók a jegyek és a bérletek a sportjegyek.hu oldalon és Szombathelyen a Pannonsport Kft. irodájában csütörtökön 8.00–17.00 között, illetve pénteken 8.00–15.00 között.
Cím: Szombathely, Welther K. u. 17.
Telefon: 94/514-680
Email: pannonsport@pannonsport.hu

Szerdán – ünnep ide vagy oda – ugyancsak kimerítő edzéseket vezényelt a megbízott kapitány és segítője, Siti Bea. A háromszor húszperces taktikai gyakorlást videóra rögzítették, majd a tréning után a felvétel közös elemzése következett – ezt a módszert igen hatékonynak értékelte Hajdu János.

„Jól fel kell készülnünk, hiszen a szombathelyi közönség, valamint a tévé nyilvánossága előtt nem vallhatunk szégyent a vetélytársakkal szemben – nyilatkozta Hajdu. – Pénteken a norvégok ellen kezdünk, akikről tudni kell, hogy ligaválogatottként érkeznek, ám nagyon erős a keretük.”

NŐI FELKÉSZÜLÉSI KÉZILABDATORNA
A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (Szombathely)

Október 25.: MAGYARORSZÁG–Norvégia 17.00, Brazília–Horvátország 19.00
Október 26.: MAGYARORSZÁG–Brazília 13.05, Norvégia–Horvátország 15.05
Október 27.: Norvégia–Brazília 10.00, MAGYARORSZÁG–Horvátország 12.05

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Soós Viktória (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)
Szövetségi kapitány: Hajdu János
Edző: Siti Bea

A BRAZIL KERET
Kapusok:
Barbara Arenhart (Hypo), Mayssa Pessoa (Dinamo Volgograd)
Átlövők: Amanda Claudino de Andrade (Supergasbras/UNC/Concórdia), Deonise Fachinello Cavaleiro (Hypo), Eduarda Amorim (Győri Audi ETO), Juliana Malta Varela de Araújo (Metodista/Sao Bernardo), Karoline Helena de Souza (Tvis Holstebro), Patrícia Scheppa (Liga Itapeviense de Handebol)
Irányítók: Ana Paula Rodrigues Belo (Hypo), Deborah Hannah Pontes Nunes (Metodista/Sao Bernardo), Franciele Gomes da Rocha (Hypo), Mayara Fier de Moura (Hypo)
Szélsők: Alexandra Priscila do Nascimento (Hypo), Fernanda Franca da Silva (Hypo), Jéssica Quintino (Vistal Gdynia), Mariana Costa (Team Vendsyssel), Samyra Pereira da Silva Rocha (Mios Biganos Handball)
Beállók: Daniela de Oliveira Piedade (Krim Ljubljana), Elaine Gomes Barbosa (Forca Atlética), Fabiana Carvalho Diniz (Hypo)

A HORVÁT KERET
Kapusok:
Marta Zderic (Buducsnoszt Podgoica), Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Ivana Kapitanovic (Podravka Koprivnica)
Átlövők: Lana Frankovic (Sesvete Agroproteinka), Andrea Penezic (Krim Ljubljana), Iva Milanovic-Litre (RK Samobor), Dina Havic (Podravka Koprivnica), Lidija Horvat (Lokomotiva Zagreb), Zana Covic (HC Bieitlgheim)
Irányítók: Kristina Élez (Rosztov Don), Sonja Basic (Lokomotiva Zagreb), Miranda Tatari (Asztrahanocska)
Szélsők: Maja Zebic (Vardar Szkopje), Iva Pongrac (Podravka Koprivnica), Anita Gace (Lokomotiva Zagreb), Tea Jakara (Sesvete Agroproteinka)
Beállók: Katarina Jezic (Buducsnoszt Podgoica), Vesna Milanovic-Litre (Podravka Koprivnica)

NORVÉG LIGAVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Stine Lidén (Storhamar), Alma Hasanic (Larvik)
Átlövők: Karoline Naess (Stabaek), Kamilla Sundmoen (Storhamar), Tonje Nöstvold (Byasen) Tonje Löseth (Tertnes), Ida Björndalen Karlsson (KIF Vejen), Betina Riegelhuth (Storhamar)
Irányítók: Marie Henriksen (Byasen), Stine R. Skogrand (Tertnes)
Beállók: Hanna Yttereng (Levanger), Lise Löke (Larvik)
Szélsők: Thea Mörk (Larvik), Jenny Osnes Graesholt (Nordstrand), Camilla Herrem (Byasen)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik