Női kézi: ezért igazol Lekics Bukarestből Podgoricába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.09. 16:31
null
Lekics a nyáron elhagyja Bukarestet (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Andrea Lekics a nyáron elhagyja a román CSM Bucuresti női kézilabdacsapatát, és a Buducsnoszt Podgoricában folytatja. A 32 éves szerb válogatott irányító a montenegrói Vijesti-nek adott interjúban világította meg döntése hátterét.

„2011-ben már közel álltam ahhoz, hogy aláírjak a Buducsnoszthoz, de az utolsó pillanatban a Győrt választottam. A sors akarta, hogy egyszer a Podgoricában játsszak. Már nagyon várom ezt az új fejezetet, tudva, hogy milyen népszerű a kézilabda az országban, a klub milyen hagyományokkal rendelkezik, és kik viselték korábban a Buducsnoszt mezét” – mondta a montenegrói lapnak a 2013-ban az IHF év játékosának megválasztott Lekics. A szerb irányító hozzátette, eddig karrierje során számos alkalommal találta magát szembe a Podgoricával, így tisztában van vele, milyen küzdőszellem jellemzi a csapatot, ráadásul ismerős arcok közé érkezik, Jovanka Radicseviccsel például pályafutása kétharmadában együtt játszott.

„A Bukarest anyagilag kedvező, kétéves hosszabbítást kínált, de nem fogadtam el, mert mindent mérlegelve arra jutottam, hogy a CSM versenynaptára elviselhetetlenül kemény. Romániában nagyon erős a bajnokság, szinte minden csapat versenyben van a bajnokik hajrájáig. A mostani idényben ráadásul augusztus óta szinte a teljes jobb oldalunk sérült volt, így hét-nyolc játékossal kellett végigjátszanunk az erőltetett menetet. Nem volt idő a regenerációra, és lehetetlen hatvan percet végigcsinálni ugyanazon a színvonalon. A Metz is megkeresett, de nem igazán érdekelt, teljesen elégedett vagyok a döntésemmel.”

A nyártól a Podgoricában egészen más ritmus vár rá, tulajdonképpen csak a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnia. „A Vardarnál már megszoktam, tudom, hogyan kell így készülni. Egyszerűbb, hogy nem kell megosztani a koncentrációnkat, és figyelhetünk csak a BL-re” – tette hozzá Lekics, aki Bukarestben is a szabadideje nagy részét a csapat montenegrói légiósaival, Itana Grbiccsel és Andrea Klikovaccal tölti, akikkel azonos a mentalitásuk, és ők is mindig benne vannak minden viccben.

A nyári váltás előtt még a CSM sikereiért fog küzdeni, a pozitívum, hogy még egyik sorozatban sem szállt el az esélyük, a Bajnokok Ligájában odaérhetnek a továbbjutó, negyeddöntőt érő helyekre, míg a román bajnokságban még találkoznak a rivális Valceával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik