Női kézi: európai kupaindulásra gyűjt a londoni magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 07:36
A két évvel a megalapítása után a brit női kézilabda-bajnokság harmadik helyén végző, magyar játékosokból álló London Angels a hét elején megkapta a felkérést a brit szövetségtől arra, hogy elinduljon az európai kupákban. A bökkenő az, hogy a nevezési határidő július 3., azaz péntek, a szerepléshez szükséges tízezer font viszont még nincs meg a klubnak, amely villámgyűjtést szervez az interneten.

A London Angels a Challenge-kupában indulhatna, deaz anyagi feltételek között szerepel, hogy egy nemzetközi szintű pályát tudjon bérelni, a vendégcsapatot el tudja szállásolni, a játékvezetőket és EHF-delegáltakat szintén, illetve az idegenbeli utazás költsége sem elhanyagolható.

„A múlt hét közepén kaptuk a szövetségtől a felkérést, hogy csatlakozunk-e az európai kupasorozatokhoz. A furcsa az egészben az, hogy a nevezési határidőnek július 3. volt megadva. Szűk tíz napunk maradt rá, hogy megteremtsük a feltételeket a Challenge-kupához. A lányok vállalták volna a szereplést, de sajnos nagyobb anyagi támogatás hiányában nincs rá módunk. Nem várható el a játékosoktól, akik eddig sem kevés összegeket költöttek a csapatra, hogy a saját terhüket megtízszerezzék. Legalább tízezer fontra van szükség csak ahhoz, hogy a nemzetközi kupában el tudjunk indulni. Gondolnunk kell még a szezon hátralevő részére is, mert a hazai bajnokságok ugyanúgy mennek majd, és ráadásul most még az együttest is meg kellene erősíteni, hiszen jövőre a bronznál fényesebb eredményre vágyunk. Ehhez is biztosítani kell a feltételeket és ez sem könnyű, bár a tárgyalások már folynak" – mondta a klubvezető, Kondor Gábor.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik