nemzetisport.hu 2013.09.17 14:34 Frissítve: 2015.02.05 03:16

Női kézi: Érden remélik, Triscsuk novemberben már játszhat

Triscsuk Krisztinát hazaengedték a kórházból, klubja orvosi stábja kezeli, miután arccsontja két helyen is megrepedt – a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásról döntő FTC-Rail Cargo Hungaria–Érd női kézilabda mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett érdi válogatott játékos állapotáról Tekauer Norbert klubelnök számolt be a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.


„Triscsuk Krisztinát tegnap kiengedték a kórházból, a körülményekhez képest jól van, lát, ami nagy szó – mondta Tekauer Norbert. – Innentől saját orvosi stábunk kezeli, sajnos nem egy sérülése van: az arccsontja két helyen elrepedt, felül erősebben, a szemén is van egy kisebb retinaleválása. A gyógyulási folyamat idejét még nem látjuk, most egy hét teljes pihenőt írtak elő számára. Remélem, a novemberi KEK-meccseken már pályára léphet, nemkülönben a válogatottban a decemberi vébén.”
 
„Fikció, hogy nyertünk volna-e Triscsukkal a sorainkban, az viszont tény, hogy kiválásakor még két góllal vezettünk, és ő az egyik legjobbunk. Az is tény, hogy a sérülését okozó játékos, Tomori Zsuzsanna már nem először okoz ilyet, bár nem állítom, hogy szándékosan tette. Még nem volt időm teljesen kielemezni a felvételeket, de Elek Gábor FTC-edzőnek mondtam a meccs után: ha ez szándékos volt, akkor meglesznek a jogi következményei. Persze akkor indulatosabbak voltunk az átlagosnál, nincs az a sportvezető, akit ilyen felfokozott állapotban nem ragadnak el az érzelmek” – fogalmazott Tekauer.

„Szabó Edina reakciójáról annyit, hogy ő nagyon temperamentumos edző, aki él-hal a játékosaiért, és nehezen viselte, hogy a játékosa, akinek a természeteshez képest kétszeresére dagadt a feje, egy lépcsőn ül, és várja, hogy elvigye a mentő. Az is látható volt, hogy ez megfogta a csapatot” – fűzte hozzá a sportvezető.

„Az előírások szerint egy mentőnek kell kötelezően rendelkezésre állnia egy ilyen meccsen, az a kocsi azonban nem hagyhatja el a helyszínt, a nézők esetleges ellátására van ott. Triscsuk sérülése után ezért kellett hívni egy másik kocsit, ami félóra múlva ért csak oda. Mi éppen ezért a nyári ifjúsági vb-rendezésünkkor eleve két kocsit rendeltünk a helyszínre az esetleges játékossérülések gyors ellátására, ami persze pluszköltség. A Népligetben nem rendezői hiba történt, ez nem a Ferencváros hibája, egyszerűen ilyen az élet” – tette hozzá a vesztes érdi kézicsapat első embere.

Tekauer elismerte, van némi vibrálás a két klub között. „A két klub szurkolóközönsége teljesen más. A mi életutunk a női kézilabdában erről szól. Hét éve a harmadosztályból indultunk, és egyértelmű, hogy azoknak a csapatoknak, amelyeknek a helyére pályázunk, ez kellemetlen. Ugyanakkor azt gondolom, hogy olyan szemléletet próbálunk magunkkal vinni a kezdetektől fogva, amely mindenkinek a hasznára van” – mondta a klubelnök.
2019.12.10 08:13:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto)

INTERJÚ. A női kéziválogatott kapitánya a sok cseréről, a nyomásról és a saját helyzetéről is beszélt.

2019.12.09 22:35:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kumamotói női kézilabda vb-n már csak azért szoríthatunk, hogy mások kiharcolják nekünk az olimpiai selejtező elérését, és ha meglesz, onnantól fel kell építeni jövő tavaszra a válogatottat.

2019.12.09 09:17:20

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖGY (percről percre)

Az első félidő jó magyar játéka után az Elnök-kupa biztos győzelemmel Franciaországé lett.

2019.12.08 04:10:19

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre), PAPP BÁLINT (Kumamoto)

Hétfőn 10 órától a világ- és Európa-bajnokkal játszunk a vb-13. helyért és az Elnök-kupáért.

2019.12.08 00:38:44

Kézilabda NAGY PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Talán mennybe megy Szegeden. De nem ment. Majd esetleg Veszprémben...