Női kézi: Én is elgondolkodtam rajta, megéri-e – Groot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 13:38
null
Az új idényben is kemény meccsek várnak Grootékra (Fotó: Győri ETO)
Nycke Groot immár egyedüli holland játékosként küzd a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának sikeréért, miután honfitársa és barátnője, Yvette Broch egy érzelmes sajtótájékoztatón bejelentette, mentálisan és fizikailag is kimerült, ezért szünetelteti a pályafutását. A 30 éves irányító a holland Handbal Inside oldalnak beszélt az új idény kihívásairól.

„Az élet megy tovább. Mindenki maga hozza meg a döntéseket, és felel a saját boldogságáért” – mondta Nycke Groot a handbalinside.nl-nek Broch kiválásáról.

AMORIM MÉG NEM DÖNTÖTT A FOLYTATÁSRÓL

Broch elvesztésével megbomlott az eddig jól működő Amorim, Broch tengely a Győri ETO védelmének közepén, a brazil balátlövőnek azonban nem is elsősorban a pályáról hiányzik a mindig mosolygós holland játékos.

„Már most nagyon hiányzik Yvette, és nemcsak a pályáról, hanem legalább ennyire az öltözőből. A jókedve nagyon sokat dobott az egész csapat hangulatán. Természetesen hiányzik mellőlem a védelemből is, és még küzdünk is ezzel a helyzettel, ám biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk rá a megoldást” – mondta Eduarda Amorim a stregspiller.com-nak adott interjújában.

A 2020-as olimpiáig biztosan folytatja a játékot, az azonban nincs kőbe vésve, hogy mindezt Győrben teszi meg, a szerződése ugyanis jövő nyáron lejár.

„Még nem döntöttem arról, mi lesz utána. Jól érzem magam Győrben, de nem evidens, hogy itt fejezem be a pályafutásomat. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy még kipróbálom magam egy másik klubban is. Egyvalami biztos, részt akarok venni egy újabb olimpián a visszavonulásom előtt.”

„Az elmúlt szezonok nagyon kemények voltak. Én is elgondolkodtam rajta, mindez megéri-e? De mostanáig kellő elégedettséget érzek ahhoz, hogy folytassam– tette hozzá a saját pályafutása kapcsán az irányító.

Mint ismert, nemcsak Broch elvesztésével kénytelen megküzdeni a Győri ETO az új szezonban, hanem Danyi Gáborral a vezetőedzői poszton részben másfajta elképzelésekhez is alkalmazkodniuk kell a játékosoknak

„Mindenki nyitott az általa képviselt munkamódszerekre. Természetesen nem könnyű a helyzete, miután Ambros Martínnal majdnem mindent megnyertünk az évek során. De a változás nem mindig rossz, új kihívásoknak kell megfelelned” – válaszolta Groot az edzői poszton történt váltás kapcsán.

Úgy látja, a magyar bajnokság első meccseit fel tudják használni a játékuk csiszolására, amire szükség is lesz, mert még egyáltalán nem tartanak ott, ahol szeretnének. Az NB I erősségét csak a dán pontvadászat korábbi szintjéhez tudja hasonlítani. Groot a Győri ETO előtt majdnem tíz évig játszott a skandináv országban. „Hat olyan csapat is van a magyar bajnokságban, amely ellen oda kell tenned magad a győzelem érdekében.”

Végül leszögezte, hogy az új idényben szeretne stabilan magas szinten játszani, kihozni magából a legtöbbet, és mindenekelőtt segíteni a csapatnak a változatlanul magas céljai elérésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik