HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.06 13:38 Frissítve: 2018.09.06 14:02

Női kézi: Én is elgondolkodtam rajta, megéri-e – Groot

Nycke Groot immár egyedüli holland játékosként küzd a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának sikeréért, miután honfitársa és barátnője, Yvette Broch egy érzelmes sajtótájékoztatón bejelentette, mentálisan és fizikailag is kimerült, ezért szünetelteti a pályafutását. A 30 éves irányító a holland Handbal Inside oldalnak beszélt az új idény kihívásairól.

 

Az új idényben is kemény meccsek várnak Grootékra (Fotó: Győri ETO)

„Az élet megy tovább. Mindenki maga hozza meg a döntéseket, és felel a saját boldogságáért” – mondta Nycke Groot a handbalinside.nl-nek Broch kiválásáról.

 AMORIM MÉG NEM DÖNTÖTT A FOLYTATÁSRÓL

Broch elvesztésével megbomlott az eddig jól működő Amorim, Broch tengely a Győri ETO védelmének közepén, a brazil balátlövőnek azonban nem is elsősorban a pályáról hiányzik a mindig mosolygós holland játékos.

„Már most nagyon hiányzik Yvette, és nemcsak a pályáról, hanem legalább ennyire az öltözőből. A jókedve nagyon sokat dobott az egész csapat hangulatán. Természetesen hiányzik mellőlem a védelemből is, és még küzdünk is ezzel a helyzettel, ám biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk rá a megoldást” – mondta Eduarda Amorim a stregspiller.com-nak adott interjújában.

A 2020-as olimpiáig biztosan folytatja a játékot, az azonban nincs kőbe vésve, hogy mindezt Győrben teszi meg, a szerződése ugyanis jövő nyáron lejár.

„Még nem döntöttem arról, mi lesz utána. Jól érzem magam Győrben, de nem evidens, hogy itt fejezem be a pályafutásomat. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy még kipróbálom magam egy másik klubban is. Egyvalami biztos, részt akarok venni egy újabb olimpián a visszavonulásom előtt.”

„Az elmúlt szezonok nagyon kemények voltak. Én is elgondolkodtam rajta, mindez megéri-e? De mostanáig kellő elégedettséget érzek ahhoz, hogy folytassam– tette hozzá a saját pályafutása kapcsán az irányító.

Mint ismert, nemcsak Broch elvesztésével kénytelen megküzdeni a Győri ETO az új szezonban, hanem Danyi Gáborral a vezetőedzői poszton részben másfajta elképzelésekhez is alkalmazkodniuk kell a játékosoknak

„Mindenki nyitott az általa képviselt munkamódszerekre. Természetesen nem könnyű a helyzete, miután Ambros Martínnal majdnem mindent megnyertünk az évek során. De a változás nem mindig rossz, új kihívásoknak kell megfelelned” – válaszolta Groot az edzői poszton történt váltás kapcsán.

Úgy látja, a magyar bajnokság első meccseit fel tudják használni a játékuk csiszolására, amire szükség is lesz, mert még egyáltalán nem tartanak ott, ahol szeretnének. Az NB I erősségét csak a dán pontvadászat korábbi szintjéhez tudja hasonlítani. Groot a Győri ETO előtt majdnem tíz évig játszott a skandináv országban. „Hat olyan csapat is van a magyar bajnokságban, amely ellen oda kell tenned magad a győzelem érdekében.”

Végül leszögezte, hogy az új idényben szeretne stabilan magas szinten játszani, kihozni magából a legtöbbet, és mindenekelőtt segíteni a csapatnak a változatlanul magas céljai elérésében. 

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!