Női kézi EHF-kupa: török csapat vár a Siófokra a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 11:21
null
A Siófokra török akadály vár a nyolc között (Fotó: Török Attila, archív)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették az EHF-kupa negyeddöntőjének párosítását. A címvédő Siófok a török Kastamonut kapta ellenfélül, a visszavágót játszhatja hazai pályán. Ha a magyar csapat sikerrel veszi az akadályt, orosz vagy dán ellenfél következik az elődöntőben. 

A csoportgyőztesek kerültek az első kalapba, a második helyezettek a másodikba. A sorsoláskor minden első kalaposhoz húztak egy csapatot a másodikból, azzal a kitétellel, hogy az azonos csoportban szereplők nem kerülhettek össze.

A Siófok a török Kastamonut kapta, amely a selejtező harmadik fordulójában a Vác, a csoportkörben pedig a Debrecen együttesét búcsúztatta. A Balaton-parti csapat játszhatja otthon a visszavágót. Az első mérkőzéseket február 29-én vagy március elsején, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

„Nem az ellenfél kiléte volt a fontos, hanem a csoportgyőzelmünkkel kivívott pályaelőny – értékelte a sorsolást Tor Odvar Moen, a Siófok norvég edzője. – Sokan csak legyintenek a török kézilabdára, pedig nem szabad, mert nagyon jó, nemzetközi játékosokat felvonultató csapattal nézünk szembe.”

A negyeddöntők mellett elkészítették az elődöntők párosítását, ennek értelmében ha a Siófok sikerrel veszi a negyeddöntőt, az orosz Lada vagy a dán Odense vár rá a négy között április első felében, és újra a visszavágót játszhatja hazai környezetben.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Kastamonu (török)–SIÓFOK KC
CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román)–Herning-Ikast (dán)
Lada (orosz)–Odense (dán)
Podravka (horvát)–Thüringer HC (német)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Lada (orosz)/Odense (dán)–Kastamonu (török)/SIÓFOK KC
CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román)/Herning-Ikast (dán)– Podravka (horvát)/Thüringer HC (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik