Női kézi EHF-kupa: albérletbe kényszerülhet a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 13:08
A Dunaújváros női kézilabdacsapata gyakorlatilag egy meccs alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését az olasz Indeco Conversano elleni EHF-kupa-párharcban. A folytatásban azonban elképzelhető, hogy albérletbe kényszerül Zdravko Zovko együttese.

A kohaszkezi.hu beszámolója szerint az olaszok elleni mérkőzés szerb ellenőre finoman szólva sem volt elégedett a pálya és a kiszolgálóhelyiségek állapotával. Az európai szövetség (EHF) munkatársa szerint a pálya nem biztonságos, ugyanis sem az oldalvonalak, sem az alapvonalak mellett nem biztosít elég „kifutó" területet a játékosoknak, vagyis túl közel vannak a lelátók a pályához. Szintén elégtelennek minősítette az öltözők állapotát, különösen a zuhanyzók számát a szombati mérkőzés ellenőre, aki jelezte fenntartásait a klub vezetőinek.

A DKKA ügyvezetője, Szemenyei István elmondta, hogy a meccs előtt közel egyórás beszélgetést folytatott az EHF delegáltjával, s a tárgyalás alatt kiderült, hogy amennyiben az együttes eljut az EHF-kupa végső szakaszába, a Dunaújvárosi Sportcsarnok már nem lesz elégséges ahhoz, hogy nemzetközi találkozónak adjon otthont. Ezért az együttes vezetése felkérte a kézilabda-alapítvány leendő elnökét, Dorkota Lajost, hogy segítsen felgyorsítani a sportcsarnok felújításával kapcsolatos folyamatokat.

„Reméljük, hogy ez a helyzet átmeneti, együttesünk jövőre is kivívja a nemzetközi kupaszereplést, s egy megújult, minden igényt kielégítő létesítményben láthatjuk vendégül ellenfeleinket" – fogalmazott Szemenyei István.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik