Női kézi EHF: Ez volt a legvadabb élményem - a Fehérvárt kiejtő gól szerzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.13. 12:12
null
Jensen (jobbra) alig hitte el, hogy továbbjutottak (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint tegnap beszámoltunk róla, egészen hihetetlen körülmények között búcsúzott az EHF-kupától a Fehérvár női kézilabdacsapata. A dán Esbjerg továbbjutást jelentő góljának szerzője, Tove Seest Jensen pályafutása legvadabb élményéről beszélt.

Mint ismert, már csak tíz másodperc volt hátra, és hazai időkérés után a dánok nem is szabálytalankodtak, a Fehérvár mégis elveszítette a labdát, hátul senki sem maradt, Tove Seest Jensen pedig az utolsó másodpercben megszerezte a továbbjutást érő dán gólt.

„Sohasem volt részem még csak hasonlóban sem. Láttam már jó néhány meccset a televízióban is, de ez volt a legvadabb élményem. Próbálom felfogni, de még mindig hihetetlennek tűnik, hogy továbbjutottunk” – mondta Seest, aki szerint először alábecsülték a Fehérvárt, legközelebb tanulniuk kell ebből.

„A meccs nagy részében mi vezettünk, a hajrában az ellenfél először vette át a vezetést. Kevés sanszunk volt az utolsó másodpercekben, de a kapusunkhoz került a labda, nekem pedig sietnem kellett, hogy időben kapura tudjak dobni. Először nem is tudtam, hogy időben született-e a gólom, csak azt láttam, hogy a tizenöt csapattársam felém rohan” – tette hozzá a jobbátlövő.

Az Esbjerg idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott be a döntőbe, amelyben az Asztrahanocska–Lada orosz párharc győztese vár rá, előbbi csapat 31–24-re nyerte meg az első találkozót.

SITI BEA, SITI ESZTER ÉS MAYER SZABINA ÉRTÉKELÉSE

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FEHÉRVÁR KC–TEAM ESBJERG 26–27
(13-14)
Székesfehérvár, 1100 néző. V: Marics, Masic (szerbek)
FEHÉRVÁR: Kiss É. – Azari 2, HERR A. 5 (1), Siti E. 2, Horváth B., TILINGER 8 (4), Vaszari 1. Csere: Hajduch, EMBEROVICS 1, MAYER 4, Kazai, Benzal 3. Edző: Pal Oldrup Jensen
ESBJERG: SANDRO – KVIESGAARD 6, Seest 2, Balle, AHLM 7 (1), FORSLUND 4, Polman 3. Csere: Grimsbo (kapus), Madsen 3, Grigel 2. Edző: Lars Frederiksen
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2–2. 12. p.: 5–4. 18. p.: 7–8. 24. p.: 9–12. 28. p.: 11–13. 34. p.: 15–16. 40. p.: 17–18. 46. p.: 19–21. 52. p.: 22–23. 58. p.: 26–25.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 2/1
Továbbjutott: a Team Esbjerg 51–51-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: –
Szörnyű, hogy így kaptunk ki, mert a kezünkben volt a mérkőzés, nagyon sajnálom a lányokat. Az volt az egyetlen nagy problémánk, hogy a visszarendeződéseknél kihasználta a gyorsaságát az ellenfél, és ezeket a támadásokat többnyire góllal fejezte be.
Lars Frederiksen: – Ha az utolsó pillanatokban nem dobja rá a labdát az ellenfél, nem lett volna esélyünk. Őszintén mondom, hogy egy perccel a vége előtt, amikor kettővel vezetett a Fehérvár, illetve tíz másodperccel a dudaszó előtt nem hittem, hogy mi itt továbbjuthatunk. Lényegében ajándékba kaptuk ezt a győzelmet. Mindkét csapat továbbjutást érdemelt volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik