Női kézi Eb: a rajt előtt nevezzük meg az utolsó két kimaradót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 18:47
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi keretszűkítés kapcsán elmondta, az utolsó két kimaradót csak közvetlenül az Európa-bajnokság rajtja előtt nevezi meg.

„Az utolsó két kimaradót majd csak az utolsó pillanatban, a torna előtti technikai értekezleten fogjuk kiválasztani, addig mind a tizennyolc játékos együtt készül – árulta el a szövetségi kapitány arra utalva, hogy a kontinensviadalra csak 16 játékos nevezhető, illetve három alkalommal lehet majd cserélni a torna során. – Vannak még kérdések, amelyek tisztázásra várnak, meglátjuk, hogyan alakul a következő másfél hét."a torna előtti technikai értekezleten fogjuk kiválasztani, addig mind a tizennyolc játékos együtt készül – árulta el a szövetségi kapitány arra utalva, hogy a kontinensviadalra csak 16 játékos nevezhető, illetve három alkalommal lehet majd cserélni a torna során. – Vannak még kérdések, amelyek tisztázásra várnak, meglátjuk, hogyan alakul a következő másfél hét."

Az biztos, hogy a munkában nem lesz hiba, illetve arra azért figyelt a kapitány, hogy ne terhelje túl a lányokat. Tíz edzés, két mérkőzés és a monotóniát megtörő szabadidős programok is szerepelnek a menetrendben.

„Nem akartam ennél nagyobb terhelést adni a lányoknak – árulta el a szövetségi kapitány. – Az utóbbi időben mindannyian rengeteg mérkőzést játszottak, úgyhogy felesleges lett volna újabb háromnapos tornának kitenni őket, amit kell, azt az osztrákok és a franciák ellen is be tudjuk gyakorolni. A két mérkőzés előtt csak érintőlegesen készülünk az ellenfelekre, inkább a saját játékunkat, mozgásainkat szeretnénk átvenni és meccskörülmények között gyakorolni, illetve a franciák ellen egy jó főpróbát tartani az éles Eb-mérkőzésekre."

Merthogy élesek lesznek az Eb-meccsek már a csoportkörben is, az oroszok, a lengyelek és a spanyolok ellen egyaránt.

„Számos videofelvételt végigelemeztünk már a leendő ellenfelekről, és azt is megszerveztük, hogy a november végi felkészülési meccseikről is megkapjuk a felvételeket – mondta Németh András. – Viszont ezeket még megvárnám, és csak utána értékelem akár a lengyeleket, akár az oroszokat, akár a spanyolokat. Addig még sok a dolgunk, de ezen a tíz edzésen kemény munkát végzünk majd."

Németh András együttese december 7-én, 9-én és 11-én lép pályára a győri csoportkörben, majd – minden reményünk szerint – ott az első három hely valamelyikén végezve december 13-án, 15-én és 17-én szerepel a debreceni középdöntőben, utána pedig jöhetnek a budapesti helyosztók.

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

A NŐI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM

November 25–28.: edzőtábor (Győr)
November 29.: Magyarország–Ausztria (15.30, Győr)
November 30.: szabadnap
December 1–3.: edzőtábor (Győr)
December 4.: Magyarország–Franciaország (17.30, Győr)
December 5–6.: edzőtábor (Győr)

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (IPress Center-Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC-Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC),
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), TEMES Bernadett (Tus Sies Metzingen), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin
Edző: KÖSTNER Vilmos

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
December 7., 20.30: Magyarország–Oroszország
December 9., 20.30: Lengyelország–Magyarország
December 11., 20.30: Magyarország–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik