Női kézi Eb: egy egyszerű kérdést kapott, könnyekben tört ki a horvát irányító – videó

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 13:39
null
Blazevic (jobbra) sokat köszönhet a szüleinek (Fotó: Imago)
A horvát női kézilabda-válogatott csupa szív játékával sok szurkoló szívébe belopta magát a dániai Európa-bajnokságon. Valentina Blazevic döntő érdemeket szerzett a legutóbbi mérkőzésen a románok legyőzésében, és a 26 éves irányítónak a pénteki sajtófélórán az egyik kérdést hallva könnyek szöktek a szemébe, majdnem egy perc kellett hozzá, hogy összeszedje magát.

A horvátok az Eb legnagyobb meglepetését szolgáltatva eddig mind a négy meccsüket megnyerték a tornán, így pedig karnyújtásnyira kerültek az elődöntőtől. Legutóbb a középdöntő első fordulójában a románokat múlták felül 25–20-ra. A sikerből hét góllal vette ki a részét Valentina Blazevic, aki egyébként éppen Romániában, a Magura Cisnadie csapatában játszik.

A 26 éves irányítót arról kérdezték a pénteki online sajtófélórán, kitől kapta a legkedvesebb üzeneteket: „A legszebb üzenetek a családomtól érkeztek...” – kezdte a választ, majd könnyekben tört ki, és majdnem egy perc kellett hozzá, hogy folytatni tudja.


Itt hosszabban is megnézhetik a jelenetet!

„Elnézést. Azért könnyeztem meg, mert a családjaink akkor is támogattak minket, amikor senki más nem hitt bennünk, akkor is mellettünk álltak, amikor a legjobban kellett a biztatás és a támasz. Talán miattuk sem adtuk fel, még ha néha nem is látszott a sok erőfeszítés értelme. Életemben először érzem, hogy milyen, amikor az ember élvezi a kézilabdát, és csodás érzések fognak el. Senki nem törheti meg a csapategységünket”magyarázta még mindig szipogva.

Blazevic hozzátette, folyamatosan pittyeg a telefonjuk, így már van fogalmuk arról, mit élhetnek át a híres emberek. Elmondása szerint a Fehérvár kapusa, Tea Pijevic a legnépszerűbb a szurkolók körében.

A horvátok az eddig szintén hibátlan Norvégiával folytatják a középdöntőt: „Próbáljuk nem túlizgulni. Norvégia fantasztikus csapat, a legszebb kézilabdát játssza, de nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk. Továbbra is kitesszük a szívünket a pályára, és figyelünk a védekezésre.”

A legutóbbi sikerük után Duvnjak is gratulált telefonon az öltözőben


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik