Női kézi Eb: Apróságok miatt kaptunk ki, de… – Rasmussen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.07. 23:16
null
Kim Rasmussen a magyar csapattal sem tudta legyőzni Dániát (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
A magyar női kézilabda-válogatott négygólos vereséget szenvedett Dániától a svédországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint emelt fővel hagyhattuk el a pályát, edzőként pedig az volt a legfontosabb a számára, hogy látta a tüzet a játékosok szemében.

 

„Jobban játszottunk, mint hétfőn – kezdte Kim Rasmussen az M2-nek adott értékelését. – Jó volt a védelmünk, de továbbra is mondom, túl sok olyan hibát vétünk, amelyet nem lenne szabad. Pedig az edzéseken rendszeresen gyakoroljuk, hogyan vegyük fel a beállót, hogyan mozogjunk vele. Az első félidőben sok ilyen hibát követtünk el. Apróságok miatt kaptunk ki, de támadásban sok tiszta helyzetet kihagytunk, ráadásul négy büntető is kimaradt. Így nem lehet megnyerni egy ilyen szoros meccset.”

„Ami nagyon bosszant, hogy minden egyes alkalommal, amikor feltoltuk a védekezésünket, hogy megzavarjuk az ellenfelet, abból gólt kaptunk – folytatta a kapitány a vegyes zónában. – Sokszor hiányzott egy-egy védés vagy egy kis gól ahhoz, hogy átlendüljünk. A dán védelem nagyon agresszív volt, megpróbáltuk középen áttörni, főleg ott, ahol egy az egyben tudunk párharcot nyerni. A második félidőben túl sokat birkóztunk egy az egyben, ahelyett hogy befutottunk volna az üres helyekre, ezért a végére elfogyott az energiánk.”

„Csalódottak vagyunk a vereség miatt, de emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Edzőként az volt számomra a legfontosabb, hogy lássam a tüzet a lányok szemében, márpedig igazán akarták a sikert."

„Montenegró egy teljesen más csapat. Felkészülünk, tökéletesen tudjuk, hány góllal kell nyernünk, a saját kezünkben van a sorsunk, nem kell másra koncentrálnunk. Sokat játszottam már ellenük, ismerem a koncepciójukat” – mondta a szövetségi kapitány a pénteki, Montenegró elleni sorsdöntő mérkőzésről.

Mint ismert, az utolsó fordulóban legalább négy góllal kell megvernünk a montenegróiakat a továbbjutáshoz, ha Dánia legyőzi a cseheket. Ha a már biztos továbbjutó csehek pontot szereznek a dánok ellen, elég egy góllal nyernünk Montenegró ellen.

„A ziccereket be kellett volna lőni – mondta Triscsuk Krisztina. – Nagyon bántó így kikapni, mert ott voltak a helyzeteink. Ezt leszámítva tetszett a mutatott játékunk, a támadás és a védekezés egyaránt."

„Ez a meccs rendben volt, csak most hiányzik igazán az első fordulóban elveszített mérkőzés – folytatta Szekeres Klára. – Ezzel a játékkal biztosan megvertük volna a cseheket. A csapat jó úton jár, nagyon koncentráltan jöttünk ki a mérkőzésre, ezt kell megtartanunk az utolsó fordulóra. Még van egy meccs, és amíg van bármekkora esélyünk továbbjutni, nem adjuk fel!"

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 23–19 (12–10)
Malmö,
Isstadion, 1600 néző. V: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
DÁNIA: TOFT – Jensen 3, Tranborg 2, Nielsen 3, HANSEN 3, S. JÖRGENSEN 5 (2), Woller 2. Csere: Reinhardt (kapus), Grigel, Spellerberg 1, Okkels, De la Cour 1, Heindahl, Haugsted 2, Fisker 1. Szövetségi kapitány: Klavs Bruun Jörgensen
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Bódi 1, Kovács A. 5, Görbicz 6, Kisfaludy 2, Klivinyi 1, Erdősi. Csere: Szekeres, Triscsuk 3, Dombi, Schatzl, Lukács V., Hornyák D. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–3. 17. p.: 6–3. 21. p.: 8–7. 26. p.: 9–8. 35. p.: 13–12. 45. p.: 17–15. 49. p.: 20–17. 56. p.: 21–18
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 8/4

KORÁBBAN
Csehország–Montenegró 27–28 (12–13)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 2 2 45–40 +5 4
2. Csehország 2 1 1 54–50 +4 2
3. Montenegró 2 1 1 49–49 0 2
4. MAGYARORSZÁG 2 2 41–50 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik