Női kézi Eb: a vb-döntőben minket legyőző franciák nagy kalandja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 20:58
Nyolcvan nappal az év végi női kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt a szervezők közös hétvégére hívták össze a 2003-as világbajnok francia válogatott tagjait. Tizenhatból tizennégy volt játékos el is fogadta a meghívót, és az Annecy-tónál egy igazi kihívást is teljesítettek együtt.

A vb-döntőben a mieinket hosszabbításban felülmúló csapat tagjai előzetesen nem tudták, mire számítsanak, aztán amikor kiderült, hogy siklóernyőzniük kellene, többen vonakodni kezdtek, de végül mindannyian elfogadták a kihívást.

„Még mindig élvezzük egymás társaságát, legutóbb öt éve találkoztunk így együtt. Lehetünk nyolcvan esztendősek, semmi nem fog változni, mindig meglesz egyfajta összekötő kapocs közöttünk. Voltak, akik nem lelkesedtek a feladatért, de megcsinálták, mert a többiek is így tettek. Mindig nagy volt a szolidaritás közöttünk. A legfontosabb pedig az Eb népszerűsítése volt” – magyarázta Sandrine Delerce. Igazán különleges látványt nyújtott, ahogy az egykori vb-győztes csapat tagjai egyszerre szálltak a levegőben.

A korábbi győri Raphaëlle Tervel és társai reményüket fejezték ki, hogy az utódok is hasonló sikereket érnek el, mint ők, sőt, akár túl is szárnyalják az elődöket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik