Női kézi: dán sztáredző veheti át a Siófok irányítását

Vágólapra másolva!
2015.03.27. 09:26
Hogy a női kézilabda-bajnokság rájátszásának felsőházáról egyetlen hajszállal lemaradó Siófok KC-Galerius Fürdő jelentős terveket szövöget a következő szezonra is, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a következő vezetőedző személye. Információink szerint ugyanis az évad végeztével közös megegyezéssel távozó Golovin Vlagyimir helyére a nemrég még a dán Viborgot irányító Christian Dalmosét szerződtetik a Balaton-parton.

A 46 esztendős szakember 2013-tól 2015 februárjáig volt a Viborg vezetőedzője, amellyel a 2013–2014-es szezonban megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját, a negyeddöntőben a Ferencvárost búcsúztatva.

A dán élklubtól február végén menesztették (helyi lapértesülések szerint a játékosai lobbizták ki a kirúgását), de az egyes hírek szerint akár nyolcmillió koronás (háromszázmillió forintos) adósságot maga előtt görgető Viborg, amely épphogy bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, továbbra is a csőd szélén tántorog. A korábban az Ikast és az Aalborg női együttesét is irányító Dalmose azóta csapat nélkül volt.

A szakember szerződtetésével kapcsolatban kerestük a klubot is, de Siófokon a pénteki hivatalos bejelentésig nem kívánták kommentálni értesüléseinket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik