Női kézi: Csapó szerint Franciaországban más a hozzáállás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 12:31
null
Csapó Kyra menedzsmentje Facebook-oldalának nyilatkozott
Csapó Kyra ősszel, a szezon közben szerződött kölcsönbe Dunaújvárosból a francia bajnok Metzhez. Azóta a francia élvonalban folyamatosan véd, múlt héten pedig a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott a Ferencváros ellen. Ennek apropóján adott miniinterjút az őt képviselő Champsport Agency Facebook-oldalának.

 

„A Bajnokok Ligájában játszani teljesen más érzés volt, mint egy bajnokin. Felfokozott a hangulat és a Bajnokok Ligájában talán még nagyobb jelentősége van egy-egy mérkőzésnek. Felszabadultam álltam be, jó érzésekkel, amit talán annak is köszönhettem, hogy legutóbb, amikor a Fradi ellen játszottam, a Dunaújvárossal kilenc góllal győztünk. Szerencsére a mostani meccs is jól sikerült” – fogalmazott Csapó Kyra a 27–25-ös metzi győzelemmel záruló BL-meccs kapcsán.

A 24 éves kapus az eddigi franciaországi tapasztalatait is összegezte.

„Az emberek pedig igazán szeretik a kézilabdát, négy-ötezren járnak a hazai meccseinkre. Mentálisan folyamatosan fejlődök, és ezt nagyon fontosnak érzem. Hogy mit értek ez alatt? Azt, hogy itt mindenki mosolygós, jókedvű és nem idegeskedik, ha adott esetben éppen nem sikerül valami. Így ha például kapok egymás után két gólt, én sem zuhanok össze, hanem azt kizárva tudok a következő helyzetre koncentrálni. Otthon valahogy mindenhez negatívabban állunk hozzá. Dunaújvárosban a légiós csapattársaimon láttam azt a felszabadult jókedvet, ami itt mindenkit jellemez.”

Fejlődését az is segítheti, hogy a bajnoki meccseken folyamatosan lehetőséget kap.

„Szakmailag nagyon fontos, hogy a bajnokikon a második félidőben, az eredménytől függetlenül általában én védhetek – mondta Csapó. – Ez már rögtön az elején, a Nantes ellen is így volt, ami meg is lepett, mert alig egy héttel azelőtt érkeztem. Ebben a szezonban átlagosan itt még több lehetőséget is kapok, mint amennyit az idény elején.”

A legutóbbi fordulóban, szerdán pedig nemcsak egy félidőt, hanem a teljes meccset végigvédhette a Planéta Szimonettával felálló Chambray ellen. A hazai pályán játszó Metz 31–20-ra győzött, a vendégek legeredményesebbje hat góljával Planéta volt, akit éppen a napokban választottak meg január hónap legjobbjának a bajnokságban.

Csapó a jövőjével kapcsolatban elmondta, a nyárig érvényes kölcsönszerződése után biztosan nem marad Metzben, mert már megvannak a csapat kapusai a következő szezonra, őt pedig a jövő nyárig érvényes szerződés köti a DKKA-hoz, szeretne Dunaújvárosban is bizonyítani. Azt ugyanakkor nem zárja ki, hogy egyszer még visszatér Franciaországba…

A teljes bejegyzést, melyben Csapó részletesebben is beszél a franciaországi körülményekről és szóba kerül Planéta is, itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik