Női kézi: Csak beszélni tudsz – a Bukarest edzője jól kiosztotta Cvijicset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 11:43
A Ferencvároshoz hasonlóan vasárnapi Bajnokok Ligája-ellenfele, a román CSM Bucuresti női kézilabdacsapata is bajnokit játszott szerdán. A bukarestiek hazai pályán 28–22-re nyertek a CSM Slatina ellen, azonban a játék ismét hagyott kívánnivalót maga után. Az egyik időkérésnél Dragan Djukics vezetőedző nyilvánosan kritizálta több játékosát, különösen a szerb beállónak, Dragana Cvijicsnek jutott ki a jóból.

Az eddigi meccseken úgy tűnt, az amúgy heves vérmérsékletű Djukics meg tudta őrizni a hidegvérét, a szerdai bajnokin azonban kijött a sodrából, és a kamerák előtt osztotta ki játékosait az egyik időkérésnél. Előbb Elizabeth Omoregie irányítójátékát kritizálta, majd Dragana Cvijicshez fordult.

„Lisa, olyat játszunk, amit soha nem gyakoroltunk. Cvijics, felfogtad, hogy elöl kell maradnod? Elöl! Ha azt mondom elöl, az azt jelenti, elöl! És ne beszélj hozzám! Ne beszélj, a pályán mutasd meg! Lőjél gólt! Tudsz gólt lőni? Meg tudsz csinálni egy faultot? Ki tudsz harcolni egy piros lapot? Meg tudod állítani a beállót? Semmi, csak a beszéd. Te és Bianca! (Bianca Bazaliu – a szerk.)” – mondta magából kikelve Djukics.

Mint ismert, fontos lesz a hétvégi BL-forduló a továbbjutás és a középdöntőbe vitt pontok tekintetében. Extrém esetben a Fradi még ki is eshet (ehhez többek között az kellene, hogy a Bietigheim–Vipers meccs döntetlenre végződjön), de egy sikerrel a csoportelsőségét is bebiztosíthatja.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
D-CSOPORT
NOVEMBER 11., VASÁRNAP
14.30:
FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti (román) (Tv: Sport1)
17.00: SG BBM Bietigheim (német)–Vipers Kristiansand (norvég)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 4 3 1 119–117 +2 6
2. CSM Bucuresti (román) 4 2 2 119–119 0 4
3. Vipers Kristiansand (norvég) 4 1 1 2 111–109 +2 3
4. Bietigheim (német) 4 1 1 2 112–116 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik