Női kézi: Broch nem zárta ki, hogy a holland válogatottba is visszatér

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 21:31
null
Yvette Broch a múlt héten újra a Népligetben játszott mérkőzést (Fotó: Török Attila)
A kézilabdapályára visszatérő Yvette Broch a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéseken újra pályára lépett korábbi csapata, a Metz színeiben. A 30 éves beálló már máshogy tekint a játékra, és azt sem zárta ki, hogy a holland válogatottban is láthatják a szurkolók. 

A győri színekben kétszeres BL-győztes Broch 2018 augusztusában váratlanul a visszavonulás mellett döntött, mert lelkileg és fizikailag is teljesen kimerült. A 30 éves, 118-szoros válogatott beálló aztán tavaly novemberbenújra edzésbe állt Metzben, ahol 2011 és 2015 között már játszott. Januártól hivatalosan isa francia csapat keretének a tagja,az elmúlt héten pályára is lépett mindkét, FTC elleni BL-meccsen, bár az látszódott, messze van a korábbi formájától.

„Máshogy tekintek most a kézilabdára. Korábban a kézilabda volt az életem, erről szólt minden. Most megvan a magam élete, miközben élvezem, hogy játszhatok. Azért hagytam abba, mert túl sok terhet raktam magamra, most nincs meg ez az érzés. Nem célom, hogy visszatérjek a korábbi szintemre. Természetesen keményen edzem, és amíg élvezem, folytatom” – magyarázta Broch aNOS-nak.

A Metzet irányító Emmanuel Mayonnade hamar Brochnak szegezte a kérdést, hogy csatlakozna-e a csapat meccskeretéhez. „Azt gondoltam, hogy nem állok készen, és volt némi félsz is bennem a pályára lépés miatt. Mindenki annyival erősebb és gyorsabb nálam. De közben azt is éreztem, újra játszani szeretnék, és elmondhatom, nagyon élveztem.”

A világbajnoki ezüst- és bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes Broch nem zárta ki, hogy a válogatottba is visszatér: „Ha a kapitány úgy gondolja, segíthetek a csapatnak, természetesen szeretnék csatlakozni, de nagyon magas a szint. Két és fél évig nem edzettem, nem tartottam karban az izmaimat. Szóval a szintem nagyon távol áll a holland válogatottétól. De ki tudja, Mayonnade szerint hozzá tudok tenni a csapat játékához a jövőben. Meglátjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik