Női kézi BL: „Sokkal több problémánk van, mint a Győrnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 09:32
null
Oftedal a visszavágón talán már játszhat
Mint megírtuk, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a tartalékosan felálló Győri Audi ETO KC simán, 26–20-ra nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában. Dragan Adzsics, a montenegróiak vezetőedzője az összecsapás kapcsán elmondta, csapata sokkal inkább tartalékos volt, mint a Győr.

A mieinknél Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és a Magyar Kupa négyes döntőjét bokasérülés miatt kihagyó Stine Oftedal sem tudta vállalni a játékot, ráadásul Nycke Groot is kidőlt a csütörtöki edzésen, így igencsak „szedett-vedett” csapattal utazott el Montenegróba a Győr.

Ennek kapcsán Dragan Adzsics, a Buducsnoszt vezetőedzője elmondta, a magyar csapat még így is más szintet képvisel, a montenegrói együttes pedig valójában sokkal „tartalékosabb” volt.

„A Győrnek nagyszerű edzője és csapata van. Szerettük volna, hogy ilyen gárda ellen játszhassunk az új, fiatal generációnkkal, hogy a játékosaink tapasztalatot szerezzenek, még akkor is, ha nyilvánvaló volt, hogy a Győrnek is vannak problémái, többen is hiányoztak sérülés miatt. Noha a magyaroknak tényleg akadtak gondjai, nekünk azért több volt, hiszen középen csak Brnovics és Jaukovics állt rendelkezésünkre” – vélekedett a montenegrói médiának az odavágó után a 48 esztendős Adzsics.

„Mint azt láthattuk is, ez kulcsfontosságúnak bizonyult, a számításainkat keresztülhúzta, a terveink így sokáig nem működhettek. A győri visszavágón több önbizalomra lesz szükségünk, az a meccs számunkra újabb »nyaralás« lesz. Noha ellenfelünk több kulcsjátékosát is nélkülözte, azért még így is teljesen más szintet képvisel, elég csak arra gondolni, hogy például Görbicz vagy Eduarda mit tett már le az asztalra.”

A Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn megsérülő Oftedal egyébként a norvég Verdens Gangnak azt mondta, reméli, hogy a szombati, Buducsnoszt elleni visszavágón már újra Ambros Martín rendelkezésére állhat.

„Nycke már pénteken sem edzett velünk, de nemcsak az ő hiányát kellett megoldanunk, hanem a másik irányítónkét, Oftedalét is, és azt hiszem, Amorim és Görbicz vezetésével ezt hibátlanul meg is tettük – mondta Ambros Martín a meccs után. – Pedig már az utazás előtt tudtuk, hogy nem lesz könnyű a Moracsában játszani, mert a Vardarnak, a Ferencvárosnak és a Metznek is sok problémát okozott a Buducsnoszt, amely ellen egy pillanatra sem szabad kihagyni."

A spanyol tréner szerint az volt a 26–20-as győzelem kulcsa, hogy egész mérkőzés alatt kontroll alatt tudták tartani a saját játékukat, nem hagyták kibontakozni a hazaiakat, és hatvan percen át kihagyás nélkül koncentráltak. Ez ahhoz képest, hogy jócskán megfogyatkoztak a szezon hajrájára, igencsak figyelemre méltó.

„Jobbak voltak nálunk, mi meg nem tudtuk betartani azt, amiben megállapodtunk – fogalmazott a hazaiak balátlövője, Djurdjina Jaukovics. – Pedig a Győr úgy játszott, ahogy számítottunk rá, mégsem tudtunk méltó ellenfelei lenni a legmagasabb szinten, és amikor kritizálom magunkat, elsősorban magamra gondolok. Most egy hetünk van arra, hogy felkészüljünk a revánsra, vagy hogy legalább jobban játsszunk, mint a Moracsában."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BUDUCSNOSZT PODGORICA (MONTENEGRÓI)–GYŐRI AUDI ETO KC 20–26 (9–12)
Podgorica, 2000 néző. Vezette: Leszczynski, Piechota (lengyelek)
BUDUCSNOSZT: Zoqbi de Paula – Ujkics 1, Pletikosic 2, Brnovics 2, Jaukovics 2, RAICSEVICS 9 (7), Pavicsevics 1. Csere: Marinovics, Batinovic (kapusok), Godec, Grbics, Premovics 1, Konatar 2. Edző: Dragan Adzsics
GYŐR: KISS É. – Bódi 2, M. González 3, GÖRBICZ 8 (6), Althaus 2, AMORIM 8, Puhalák. Csere: Grimsbö (kapus), Hansen, Broch 2, Fodor, Knedlíková 1. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 6. p.: 0–3. 11. p.: 4–4. 18. p.: 5–7. 24. p.: 5–11. 40. p: 11–14. 44. p.: 12–18. 52. p.: 16–20. 57. p.: 19–24.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 10/7, ill. 7/6

A NEGYEDDÖNTŐS PÁRHARCOK
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO20–26ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz)29–31ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)23–24ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia)34–21ápr. 15., 17.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot. Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek.A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 12–13.).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik