Női kézi BL: öt győri az edzők álomcsapatában; a magyar arénák a legjobbak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 13:04
null
Groot, Grimsbö és Ambros Martín is bekerült a legjobbak közé (Fotó: EHF)
A női kézilabda Bajnokok Ligája 2016–2017-es idényében érdekelt együttesek edzői idén is összeállították álomcsapatukat, valamint a legjobb szakembert és leghangulatosabb arénát is megnevezték.

A posztonkénti rangsorban öt győri játékost is találunk, az irányítóknál Nycke Groot, a jobbátlövőknél Nora Mörk, a beállóknál pedig Heidi Löke zárt az élen, de Eduarda Amorim és Kari Aalvik Grimsbö is az élmezőnyben szerepel. A Ferencvárosból Nerea Pena került be az irányítóknál a top háromba. Löke a maximális 15-ből 13 szavazatot gyűjtött be, a második legtöbb voks (10) Cristina Neagura érkezett.

Az edzőknél Ambros Martín megelőzte a tavalyi éllovas Dragan Adzsicsot, míg a legjobb hangulatú csarnokoknál kisajátítottuk az első két helyet, a győri Audi Arénát ugyanis a final fournak helyet adó Budapest Sportaréna követi. Ezen kívül még a podgoricai és a szkopjei létesítmény kapott szavazatot.

NŐI KÉZILABDA BL
AZ EDZŐK ÁLOMCSAPATA
Kapusok:
1. Katrine Lunde (Rosztov-Don/6 szavazat), 2. Kari Aalvik Grimsbö (Győri ETO/4), 3. Sabine Englert (FC Midtjylland/3)
Jobbszélsők: 1. Carmen Martín (CSM Bucuresti/6 szavazat), 2. Julija Manaharova (Rosztov-Don/5) és Jovanka Radicsevics (Vardar Szkopje/5)
Jobbátlövők: 1. Nora Mörk (Győri ETO/9 szavazat), 2. Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don/3) és Katarina Bulatovics (Buducsnoszt Podgorica/3)
Irányítók: 1. Nycke Groot (Győri ETO) és Isabelle Gulldén (CSM Bucuresti/mindkettő 6 szavazat), 2. Jekatyerina Iljina (Rosztov-Don) és Nerea Pena (FTC/mindkettő 2)
Beállók: 1. Heidi Löke (Győri ETO/13 szavazat), 2. Oana Manea (CSM Bucuresti/2), 3. Marit Malm Frafjord (Larvik/1)
Balátlövők: 1. Cristina Neagu (Buducsnoszt Podgorica/10 szavazat), 2. Andrea Penezic (Vardar Szkopje/3), 3. Eduarda Amorim (Győri ETO/2)
Balszélsők: 1. Siraba Dembélé (Rosztov-Don/6 szavazat), 2. Majda Mehmedovics (CSM Bucuresti/3) és Camilla Herrem (Vardar Szkopje/3)

Edzők: 1. Ambros Martín (Győri ETO/12 szavazat), 2, Dragan Adzsics (Buducsnoszt Podgorica/10) és Kim Rasmussen (CSM Bucuresti és magyar válogatott/10)
A legjobb hangulatú aréna: 1. Audi Aréna Győr (9 szavazat), 2. Papp László Budapest Sportaréna (4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik