Női kézi BL: Nem lehet kérdés a továbbjutás! – Kisfaludy Anett

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 08:32
null
A Ferencváros beállója, Kisfaludy Anett szerint csapata magabiztosan várja a Buducsnoszt elleni BL-visszavágót (Fotó: Török Attila)
Négy góllal (28–24) nyerte meg a női Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzését a Ferencváros, amely szombaton hazai környezetben vívhatja ki a nyolc közé jutást. A mérkőzés előtt Kisfaludy Anett, a zöld-fehérek beállója magabiztosan nyilatkozott – szerinte nem lehet kérdés a továbbjutás, ugyanis az első mérkőzésen látottnál több van bennük.

Fegyelmezett és taktikus játékkal győzte le idegenben 28–24-re az FTC-­Rail Cargo Hungaria a Buducsnoszt Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén. A magyar csapat szinte végig vezetett a múlt heti találkozón – a legnagyobb különbség öt gól volt a felek között –, a két találatot jegyző beálló, Kisfaludy Anett szerint ennél jóval több is van csapatában.

„Így, hogy már túl vagyunk a videóelemzésen, tisztábban látom   a különbségeket, és azt is, hogy ennél jobb játékra is képesek vagyunk  – mondta a Nemzeti Sportnak Kisfaludy Anett, a Ferencváros játékosa. – Sok helyzetet kihagytunk, ezen pedig tudunk változtatni, sőt, a hazai pálya is sokat dobhat a teljesítményünkön. Nem kérdés, hogy Érden győzni akarunk és győzni is fogunk, de hogy mennyivel, az sok mindentől függ.”

Támadásban főleg a Fradi jobb oldala dominált Podgoricában, s egész jól összeállt a védekezés is, Elek Gábor vezetőedző azonban hiányolta a lerohanásokat csapata játékából. Hazai pályán mindenesetre sokkal veszélyesebbnek tűnik az FTC.

„Azért volt néhány indításgólunk, de ennél több kell. Védekezésben időnként jól teljesítettünk, de néhány szituációt jobban kellett volna megoldanunk. Ha a védelmünk feljavul, a gyors gólokból is többet szerezhetünk – folytatta a beálló, s hozzátette, szerinte a visszavágón a kezdés sok mindent meghatároz. – Nagyon fontos a meccs első periódusa, ugyanis már az első pillanattól mi akarjuk diktálni a tempót. Agresszív védekezéssel, kemény fallal kell fogadnunk a podgoricai rohamokat, támadásban pedig tovább építeni a játékunkat. A helyzetek kialakításával eddig sem volt problémánk, de a kihasználásukon sok múlik. Mindenesetre ha jobban odafigyelünk, nem lehet gond.”

Az első mérkőzésen kissé hiányos volt a fővárosiak kerete, többen sérültek vagy betegek voltak, a visszavágón azonban szinte teljes csapattal állhatnak ki a Buducsnoszt ellen.

„Nincs kétségünk afelől, hogy mi jutunk tovább. A négygólos fór, bár nem életbiztosítás, azért már jó előnynek számít – mondta Kisfaludy Anett. – Örülök neki, hogy a sérültjeink visszatértek, mert a múlt héten még kissé viharvertek voltunk, most azonban sokat segít, hogy már mindenki bevethető.”

A Ferencváros–Buducsnoszt Podgorica összecsapás továbbjutója a negyeddöntőben a francia Metz, az Odense–Storhamar párharc győztese pedig a Győri Audi ETO KC ellen játszik.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, RÁJÁTSZÁS
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
16.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Érd (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.00:
Odense (dán)–Storhamar (norvég) (Tv: Sport1)


 




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik