Női kézi BL: Néha nem könnyű, mert a vereség nem elfogadható – Amorim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 10:56
null
Amorim (balra) kulcsszerepet játszott a podgoricai győzelemben (<strong>Fotó</strong>: EHF)
Sérülésből visszatérve remek játékkal és nyolc góllal segítette győzelemhez csapatát Eduarda Amorim a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Podgoricában (20–26). A Győri Audi ETO brazil balátlövője szerint nem egyszerű a csapat helyzete a folyamatos sérülések miatt, ráadásul a vereség sem elfogadható a kisalföldi együttes esetében, de eddig kiválóan reagáltak a problémákra.

„2015 óta nem voltam ilyen hosszú ideig sérült, így ez a két hónap úgy tűnt nekem, mintha három-négy hónapra estem volna ki. Nem volt egyszerű, mert ezalatt lemaradtam a Bajnokok Ligája középdöntőjéről, márpedig ezekre a meccsekre készülünk a legjobban a szezon során” – mondta Eduarda Amorim az európai szövetség hivatalos honlapjának.

A világbajnok átlövő ugyanakkor örömmel látta, hogy a lányok nélküle is jól vették az akadályokat, és kiválóan játszottak az első számú európai kupasorozatban. Mint ismert, a győrieket ebben a szezonban sem kerülték el a sérülések, a BL-negyeddöntő első meccsén legutóbb a hosszú időre kieső Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna mellett Nycke Groot és Stine Oftedal sem volt bevethető.

„Nem könnyű alkalmazkodni a sérülésekhez. Néha nagyon nehéz az edző és a játékosok helyzete, mert a vereség nem elfogadható. A minél jobb eredményekre koncentrálunk, és eddig jó munkát végzünk. Ambros Martín mindig a csapatot helyezi előtérbe az egyénnel szemben. Ha valaki kiesik és nem tud játszani, csapatként kell helyettesítenünk. Mindent megteszünk azért, hogy Budapesten megvédjük a címünket.”

Amorim szerint a spanyol edző szezon végi távozása természetesen nagy veszteség, de egyelőre nem foglalkoznak vele, hanem szeretnék kiélvezni az utolsó hónapokat, ami a közös munkából még hátravan.

„Nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok a BL-ben. Nagyon nehéz egymás után kétszer megnyerni a trófeát, csak a legnagyobb csapatok voltak rá képesek az utóbbi húsz évben. Három jó meccsre van még szükségünk, és akkor összejöhet. De egyelőre az a fontos, hogy a Buducsnoszt ellen biztosítsuk a négyes döntőben való részvételünket. Persze ha már ott leszünk, teljes erőnkkel megcélozzuk a végső sikert, ez biztos.”

BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐS PÁRHARCOK
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO20–26Április 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz)29–31Április 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)23–24Április 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia)34–21Április 15., 17.00
Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek.A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 12–13.).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik