Női kézi BL: Nagyszerű érzés lesz visszatérni - K. Bulatovics

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 20:28
null
Penezicék magabiztosak a Győr kiverése után (Fotó: Johannes Kernmayer/Chris Singer/EHFM)
Győzni jön Budapestre Katarina Bulatovics és a Buducsnoszt Podgorica. Erről a Győri Audi ETO KC korábbi átlövője az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapjának beszélt. Az ETO-tól egy szezont követően BL-győzelemmel távozó montenegrói játékos sérüléseit a háta mögött tudva készül a hétvégi final fourra.

„Nagyszerű érzés lesz visszatérni Budapestre. A final four csodálatos élmény, még ha nagyon fárasztó is. Két nap, két meccs – és minden ezeken múlik, nincs több esély. Vagy megmutatod, hogy mire vagy képes, vagy kiesel” – mondta az EHF oldalának Katarina Bulatovics, aki a dán Slagelsével és a Buducsnoszttal is feljutott korábban a csúcsra a BL-ben.

„Be kell vallanom, hogy az előző BL-szezon fináléjában furcsán éreztem magam a Buducsnoszt ellen. Elég kellemetlen és nehéz volt a barátokat a másik térfélen látni, amikor a két csapat felment a melegítéshez, ugyanakkor a kezdésre elmúlt ez az érzés, ugyanúgy csináltam mindent, mint más meccseken, és nagyon akartam nyerni” – nyilatkozta Bulatovics, aki hozzátette, három BL-győzelem után ugyanolyan éhes az újabb trófeára.

„Furcsán érzem magam, hiszen ebben a szezonban több sérüléssel szembe kellett néznem, és korábban sosem voltam ennyit sérült. De végre magam mögött tudtam mindet, a minifelkészülésünket probléma nélkül tudtam le, és egyre jobban és jobban érzem magam.”

A montenegrói bajnok az elődöntőben a Vardar Szkopjéval találkozik. A macedón együttes horvát átlövője, Andrea Penezic életében most jött el a nagy lehetőség BL-t nyerni.

„Nagyon jól ismerjük a Buducsnosztot. A podgoricaiak keményen védekeznek, kifejezetten szervezettek és a trófea favoritjai között voltak végig. Ennek ellenére úgy vélem, hogy legyőzhetőek, mindenki legyőzhető. A Győr elleni győzelmünk elhitette a csapattal, hogy nyerhetünk bármelyik együttes ellen. (…) Azzal a céllal jöttem a Vardarhoz, hogy megnyerjem a BL-t, és úgy hiszem, ez az a csapat, amellyel elérhetem ezt” – mondta Penezic, aki a góllövőlista „budus” éllovasa, Cristina Neagu (92 gól) mögött csupán három góllal marad el.

FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ-SPORTARÉNA)
Jegyvásárlás: jegyed.hu (árkategóriák: 39 990 Ft, 27 990 Ft, 19 990 Ft, 9990 Ft – a jegyek mindkét játéknapra érvényesek)
DÖNTŐ – MÁJUS 10.
Az elődöntő győztesei 17.00 (tv: DIGI Sport2)
V:
Horváth P., Marton (magyarok)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 10.
Az elődöntő vesztesei 14.30(tv: DIGI Sport2)
V:
Brunovsky, Canda (szlovákok)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 9.
Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz) 14.15 (tv: DIGI Sport1)
V: L. Poulsen, Mortensen (dánok)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 16.45 (tv: DIGI Sport1)
V:
Jurinovic, Mrvica (horvátok)
A legfrissebb híreket itt találja a női kézilabda Bajnokok Ligájáról!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik