Női kézi BL: Mindegy, kivel döntőzünk, nyerni akarunk - Görbicz

Vágólapra másolva!
2014.05.03. 17:39
Mint arról már beszámoltunk, a címvédő Győri Audi ETO KC 29–26-ra legyőzte a dán Midtjyllandot a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében, így bejutott a fináléba. Görbicz Anita és Kovacsics Anikó is egyetértett abban, hogy kiemelkedően jó első félidőt teljesített a csapat, előbbi pedig hozzátette, mindegy, ki lesz a győriek ellenfele (Vardar Szkopje–Buducsnoszt Podgorica meccs megy a másik ágon), mindenképpen győzni akarnak.

„Úgy gondolom, hogy mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Hoztuk, amit mindenki várt. Mindenki várta már, hogy jó formát mutassunk. Igazi csapatként, tényleg nagyon jól tudtunk játszani. Nagyon jól felkészültünk, figyeltünk mindenre, amit megbeszéltünk, és ez lett az eredménye” – mondta Kovacsics Anikó a mérkőzést követően a Digi Sportnak.Kovacsics Anikó a mérkőzést követően a Digi Sportnak.

„Az első félidőben nagyon jól meg tudtuk fogni a gyors lerohanásokat, visszafutottunk, de ez azért volt ilyen egyszerű, mert nem adtuk a kezükbe a labdát, és ezáltal nem tudtak olyan gyorsan jönni. Nyilvánvaló volt, hogy ők sem adják fel, a második félidőben változtattak, kijöttek nyitottra meg kettős emberfogásra, és ehhez kellett nekünk alkalmazkodni, ami nem ment egyből, de ezen is túl tudtunk jutni” – tette hozzá az irányító/szélső.

„Az első félidőben tényleg nagyon, nagyon, nagyon jól játszottunk, de a másodikban a vége felé kicsit elfáradtunk, ám szerintem ez érthető – mondta ezt már Görbicz Anita, aki kitért a szombati további programra is. – A másik elődöntőt mindenképpen megnézzük, utána hazamegyünk, vacsorázunk, regenerálódunk, egy kis masszázs, és készülünk a következő mérkőzésre. Meg akarjuk nyerni a következő meccset is, mindegy, hogy melyik csapat lesz az ellenfelünk, de talán a Vardar ellen szívesebben játszanék.”

„Megnőttek a helyek, hát begyorsultam!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik