Női kézi BL: Még a lépcsőkön is álltak - Szűcs Gabriella

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 14:39
null
Szűcs érzi, hogy edzője bízik benne (Fotó: Szabó Miklós)
Az egy dolog, hogy lesz két magyar csapat a női kézilabda Bajnokok Ligájában, de lesz még egy extra magyar játékos is, merthogy Szűcs Gabriella és a romániai HCM Baia Mare is feljutott a főtáblára a hétvégi selejtezőkben – éppen a Győr csoportjába. Szűcs szerint még a lépcsőkön is álltak a Holstebro elleni döntőben.

„Úgy álltunk neki a tornának, hogy ha már hazai pályán rendezzük, jó volna továbbjutni, de azt tudtuk, hogy a két dán csapat, a nemrég még BL-győztes Viborg és az EHF-kupa-győztes Holstebro ellen nagyon nehéz dolgunk lesz – mondta a nagybányai klub magyar játékosa, aki két meccsen három góllal és jó védekezéssel vette ki a részét a sikerből. – A Viborggal aztán tényleg szoros meccset játszottunk, az utolsó másodpercekben dőlt el, hogy sikerül győznünk, és akkor azt hittük, a főtáblára jutásért még jobban meg kell majd szenvednünk. Aztán amikor másnap már kilenc nullára vezettünk a Holstebro ellen, éreztük, hogy talán mégsem lesz ez olyan nehéz."

A 29 éves, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes átlövő elmondása szerint a közönség fantasztikus hangulatot teremtett a nagybányai csarnokban, és a Viborg ellen ez is átsegítette a csapatot egy kisebb holtponton.

„Még a lépcsőkön is álltak, voltak, akiket már be sem tudtak engedni – árulta el Szűcs. – A továbbjutás után nagyon jó érzés volt körbemenni, és a román mellett hallgatni a magyar gratulációkat is. A meccset követően nyilatkoztam a román tévében, és magyarul is megköszöntem a szurkolást a drukkereknek. Utána sok üzenetet kaptam a facebookon és sms-ben, hogy ez mennyire jólesett az embereknek."

És hogy mi a Baia Mare titka? Nos, a BL-szereplést viszonylag egyszerűen ki lehet vívni...

„Jól védekezünk, és abból könnyen szereznek gólokat a gyors szélsőink, bár ez persze csak elmondva ennyire sima ügy – így a magyar átlövő. – Emellett nagyon egységesek vagyunk, mindenki tud örülni a másik sikerének, ez nem minden csapatban van így. Az edzőnk, Costica Buceschi játékos volt, így jobban megért minket, ráadásul négy évig Magyarországon is kézilabdázott, a stílusa, az edzései is magyarosak kicsit, ami fekszik nekem. Érzem, hogy bízik bennem, és ez minden játékosnak fontos. Eddig úgy tűnik, megérte Nagybányára szerződnöm, jó helyre kerültem."

A Baia Mare a német Thüringer HC és az osztrák Hypo mellett a Győrrel került egy csoportba a Bajnokok Ligájában, vagyis szép feladat előtt áll.

„Fel van adva a lecke, az biztos – erősítette meg Szűcs Gabriella is. – Egyelőre még csak a főtáblára jutásnak örülünk, azt megünnepeltük, de már megy is tovább a munka, hiszen a héten két bajnokit is játszunk. Még van időnk felkészülni az ellenfelekből, és bár az ETO nagyon erős, a többiek ellen hazai pályán bármi megtörténhet."

NŐI KÉZILABDA BL, A FŐTÁBLA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Győri Audi ETO KC,
Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák),
Baia Mare (romániai)
B-CSOPORT:
Buducsnoszt (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), Ferencváros C-CSOPORT: Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), HC Leipzig (német)
D-CSOPORT: Larvik (norvég), Balonmano Bera Bera (spanyol), Podravka Vegeta (horvát), Vardar Szkopje (macedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik