Női kézi BL: Löke gólja mindent vitt, 16 éves győri a legjobb újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.11. 11:18
A hétvégén kialakult a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének mezőnye, az Európai Kézilabda-szövetség pedig ismét megválasztotta a forduló legszebb góljait, legnagyobb védéseit és három legjobb játékosát.

A kétszeres BL-győztes Győri Audi ETO a hazai visszavágón is kiütötte a Ferencvárost. A győriek 40–23-ra nyertek pályaválasztóként, így kettős győzelemmel jutottak a legjobb négy közé. A mérkőzés legemlékezetesebb pillanata – egyben az EHF-nél a forduló gólja – Heidi Löke „egyérintős” találata volt, amelyet Kari Aalvik Grimsbö kapus kidobásából szerzett.Heidi Löke „egyérintős” találata volt, amelyet Kari Aalvik Grimsbö kapus kidobásából szerzett.

Löke emlékezetes találata



A kiválasztott öt gól itt megtekinthető.

A Győr norvég beállósa a forduló három sztárja közé is bekerült. Mellette a román CSM Bucuresti brazil világbajnok irányítója, Ana Paula Rodrigues és a montenegrói címvédő Buducsnoszt Podgorica román átlövője, Cristina Neagu szerepel még a kiválasztottak között.

A három legjobb játékosról készült rövid összeállítást itt megnézheti.

Az öt legszebb kapusbravúr között is van győri. A magyar válogatott Kiss Éva előbb Zácsik Szandra, majd Szekerczés Luca ziccerét fogta meg, ezzel a harmadik helyen végzett az EHF Tv sorrendjében, megelőzve Sandra Toftot (Larvik) és Katrine Lundét (Rosztov-Don). A második Jelena Grubisic (CSM Bucuresti) lett, az első helyen pedig a macedón Vardar Szkopje játékosa, Amandine Leynaud végzett.

A legszebb védéseket itt megnézheti.

A forduló újonca szintén egy győri játékos lett. A 16 éves irányító, Lakatos Rita egy gólt dobott a Ferencvárosnak a visszavágón, emellett hetest és két percet is kiharcolt csapatának.

Nézze meg a Lakatos Ritáról készült összeállítást!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC
18–31
23–40
HCM Baia Mare (román)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
24–29
25–32
Vardar Szkopje (macedón)–Larvik (norvég)
34–20
26–28
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz)
26–25
29–28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik