Női kézi BL: holland, német és fehérorosz rivális az FTC-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 14:12
null
Szarka Adrienn és társai holland, majd (remélhetőleg…) <br />német vagy fehérorosz csapattal találkoznak (Fotó: Veres Viktor, archív)
A Ferencváros az 1-es csoport elődöntőjében a Sercodak/Dalfsen együttesével játszik a női kézilabda Bajnokok Ligája szeptember 20-21-i selejtezőjében.

A másik elődöntőben a német HC Leipzig játszik a fehérorosz HC BNTU-BELAz Minszkkel. A főtáblára csak a csoportgyőztesek kerülnek fel, a második és harmadik helyezett a KEK 3. fordulójába, a negyedik a KEK 2. fordulójába kerül át.

A torna rendezésének jogát első körben a holland Sercodak/Dalfsen kapta meg, majd a Minszk és a Leipzig következik, azaz csak akkor rendezheti meg a selejtezőtornát az FTC, ha mindhárom csoportellenfél lemond róla. A helyszínről várhatóan a jövő héten születik döntés.

Az már a bécsi sorsolás előtt eldőlt, hogy az FTC nem kerülhet egy csoportba a dán Midtjyllanddal, hiszen mindkét csapat az első kalapba került. A dánok a szerb ZRK Radnicski Kragujevaccal játszanak, a 2-es csoport másik elődöntőjében HC Podravka Vegeta (horvát)–Byasen Trondheim (norvég) mérkőzés lesz.

„Első ránézésre könnyűnek tűnhet elődöntőbeli ellenfelünk. Bár Hollandiában az olimpia előtti években igyekeznek a külföldön légióskodó játékosaikat haza csábítani, így jelenleg nem tudni, mennyire lesz erős a Dalfsen csapata. Ettől függetlenül bízom benne, hogy döntőt játszunk, ahol a Lipcse-Minszk párharc győztese vár ránk" – nyilatkozta a fradi.hu-nak Kökény Beatrix, az FTC kézilabdaszakosztály igazgatója a sorsolást követően.

„Még nem dőlt el a rendezési jog. Mi csak abban az esetben rendezhetünk, ha a másik három klub nem él ezzel a lehetőséggel. Ha már így alakult, jobban örülnék, ha a holland vagy a fehérorosz együttes rendezné a tornát, nem pedig a német rivális. A rendezés helyszínétől ugyanis sok minden függ majd. A döntő is egymérkőzéses, tehát a főtáblára kerülést meghatározhatja, hol lép pályára a csapat. Várjuk a további fejleményeket, de bízom a csapat továbbjutásában."

A főtábla sorsolását pénteken 18 órától tartják meg.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT
SZEPTEMBER 20., ELŐDÖNTŐ

FTC-Rail Cargo Hungaria–Sercodak/Dalfsen (holland)
HC BNTU-BELAz Minszk (fehérorosz)–HC Leipzig (német)

2. CSOPORT
SZEPTEMBER 20., ELŐDÖNTŐ
Radnicski Kragujevac (szerb)–FC Midtjylland (dán)
Byasen Trondheim (norvég)–Podravka Koprivnica (horvát)

FŐTÁBLÁS CSAPATOK
HCM Baia Mare (román), WHC Buducsnoszt (montenegrói), Dinamo-Sinara Volgograd (orosz), Győri Audi ETO KC, RK Krim Ljubljana (szlovén), Larvik HK (norvég), RK Lokomotiva Zagreb (horvát), Metz Handball (francia), Hypo Niederösterreich (osztrák), IK Sävehof (svéd), MKS Selgros Lublin (lengyel), Thüringer HC (német), WHC Vardar SCBT (macedón), Viborg HK (dán)

A CSOPORTSORSOLÁS KALAPBEOSZTÁSA
1. kalap: Győri Audi ETO KC (magyar), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Larvik HK (norvég), RK Krim Ljubljana (szlovén)
2. kalap: Viborg HK (dán), HCM Baia Mare (román), Thüringer HC (német), Dinamo Volgograd (orosz)
3. kalap: Vardar Szkopje (macedón), Metz Handball (francia), Hypo Niederösterreich (osztrák), RK Lokomotiva Zagreb (horvát)
4. kalap: IK Sävehof (svéd), MKS Selgros Lublin (lengyel), 1. selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik