Női kézi BL: friss, dinamikus és izgalmas - kiválasztották az új trófeát

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 12:13
null
Hat csapattól érkezett pályamű (Fotók: EHF)
Bemutatták a női kézilabda Bajnokok Ligája új trófeájára kiírt pályázatra készített műveiket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem növendékei, a zsűri kiválasztotta a győztest.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) kezdeményezésére kiírt meghívásos pályázatra hat csapattól – amelynek tagjait a MOME korábbi és jelenlegi diákjai alkották – érkezett pályamű. Az esemény hivatalos honlapján megjelentetett hír szerint a női kézi BL friss, dinamikus és izgalmas új trófeát kapott. A designerek érdekes munkákkal készültek, ezért az EHF, az EHF Marketing, az MKSZ, valamint a MOME képviselői által alkotott zsűrinek nehéz dolga volt, hogy kiválassza a legjobbat.

„Nagyon pozitív élményt jelentett a közös munka a Magyar Kézilabda-szövetséggel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Mind a hat csapat munkája nagyon érdekes volt, de nemcsak a minősége miatt, hanem a közös alapok miatt is, amelyekből különböző megoldások születtek. Izgalmas volt végighallgatni, hogyan alakították ki a tárgyaikat a versenyzők. Nagyon logikus, de teljesen különböző magyarázatokat kaptunk. Végül a zsűri úgy határozott, hogy három szempont alapján dönt: elsőként, hogy az adott tárgy mennyire rugaszkodik el a tradícióktól, másodszor, hogy mennyire adja vissza a nőiességet, valamint, hogy mennyire igazodik a női Bajnokok Ligája kommunikációs elemeihez. Emellett volt egy praktikus része is a döntésnek, a használhatóság és láthatóság, hiszen egy kivilágított arénában, tízezer ember követi figyelemmel, amikor a játékosok kézbe veszik a kupát” – mondta az EHF főtitkára, Michael Wiederer.

„Igazán örülünk neki, hogy az Európai Kézilabda-szövetség nyitott volt az ötletünkre, és a magyar kreativitás ismét tudott újat mutatni. Ez az országunkban készülő trófea előre haladó és a jövőbe mutató munka, egy út, amit nekünk is érdemes követnünk" – mondta Mátrai Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi tagja.

Az új trófeát a 2015-ös final four előtt, áprilisban mutatják be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Áprilisban mutatják be az új trófeát
Áprilisban mutatják be az új trófeát

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik