Női kézi BL: elégedett az EHF, hosszú távra Budapest lehet a megoldás

Vágólapra másolva!
2016.05.09. 10:50
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) főtitkára, Michael Wiederer a szervezet hivatalos honlapjának nyilatkozva dicsérte a budapesti négyes döntő rendezését – és elmondta, hogy hosszú távú szerződés megkötése a magyar szövetség célja.

„Három évvel ezelőtt az a kérés érkezett hozzánk az európai topkluboktól, hogy szervezzünk egy olyan eseményt, amely a kölni négyes döntőhöz hasonló. Budapesten debütált a final four, majd meghosszabbítottuk két évvel a szerződést, most pedig tárgyalunk a magyar szövetséggel. Szeretnék, ha hosszú távú szerződést kötnénk” – árulta el Wiederer.árulta el Wiederer.

„A szervezők nagyszerű munkát végeztek akkor is, amikor nem volt magyar csapat a négyes döntőben, tele voltak a lelátók. Ebben a szezonban négy remek klub vívott meg a trófeáért, és már az elődöntők rendkívüli izgalmakat hoztak. Négy hatalmas szurkolótábor érkezett, parádés hangulatos teremtve. A régi formátum szerint a finálé csak Győrben és Bukarestben lett volna igazán érdekes, de a final four formátum és a televíziós szerződéseink miatt az egész kontinens figyelme ide irányult. Jó hírverés volt ez a női kézilabdának.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik