Női kézi BL: „Elég volt” – nem folytatja a CSM-nél a norvég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 13:53
Nem folytatja tovább a karrierjét és távozik a CSM Bucuresti-től a Bajnokok Ligája final four-résztvevő román csapat olimpiai bajnok norvég beállója, Marit Malm Frafjord.

A 32 éves játékos a Győri Audi ETO KC ellen 26–20-ra elveszített Bajnokok Ligája-elődöntő után jelentette be, hogy a jövőben a civil karrierjére koncentrál. Frafjord tavaly kétéves szerződést írt alá a bukarestiekhez, ennek ellenére kihasználja a kontraktusában lévő opciót, és egy esztendő után búcsút int a CSM-nek.

„Ez volt az életem tizenöt évig – nyilatkozta a kézilabdázó az NTB norvég hírügynökségnek. – Szerencsés vagyok, rengeteg élményt gyűjtöttem a pályafutásom során, de most úgy érzem, hogy elég volt."

A beálló elmondta, hogy a budapesti final four pályafutása utolsó megméretése a legmagasabb szinten, és Oslóban – ahova hosszú ideje vele lévő barátjával költözik – már várja a civil karrier.

A svéd Isabelle Gulldén már korábban bejelentette, hogy a final four lesz az utolsó fellépése a CSM-ben és a francia Brest Bretagne-ba távozik, de Camille Ayglon-Saurina és Gnonsiane Niombla is hazaigazol Bukarestből, előbbi a Nantes-ban, utóbbi a Metzben kézilabdázik a jövőben. A helyükre négy játékost – Andrea Lekics, Dragana Cvijics, Jovanka Radicsevics, Barbara Lazovic – is szerződtet a CSM a szezon végével széthulló Vardar Szkopjéból.

Frafjord a tavalyi visszavonulása előtt tíz éven át állandó tagja volt a norvég válogatottnak, amellyel 197 meccsén összesen hét nagyobb címet nyert, közte 2008-ban és 2012-ben az olimpiát.

„Egy hosszabb időszakból általában az utolsó dolgokra emlékszel a leginkább, de az olimpia valami egészen különleges, minden körülötte forog" – mondta Frafjord, amikor a legszebb emléke felidézésre kérték.

A CSM a final four-hétvége 15.15 órakor kezdődő bronzmérkőzésén az orosz Rosztov-Donnal méri össze az erejét. A Győri Audi ETO–Vardar Szkopje fináléban 18 órakor indul útjára a labda.

CSM BUCURESTI (román)
BL-örökmérleg a final four ellenfelekkel szemben: Győri ETO KC: 2–0–6 (194–214); Vardar Szkopje: 1–0–3 (106–111); Rosztov-Don: 4–1–1 (147–141)
Eddigi eredmények a final fourban: győztes (2016), 3. helyezett (2017)
Szezonbeli BL-mérleg: 9–1–5 (424–365)
Szezonbeli jelöltek a BL All Starba: Paula Ungureanu (román, kapus), Cristina Neagu (román, balátlövő), Marit Frafjord (norvég, beálló), Camille Ayglon (francia, védő)
Szezonbeli legjobb gólszerzők: Cristina Neagu (107 gól), Isabelle Gulldén (svéd, 60), Amanda Kurtovic (norvég, 56)

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
ELŐDÖNTŐ
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)
19–25
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
20–26

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
15.15:
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz) (Tv: Sport1)
DÖNTŐ
18.00:
Győri Audi ETO–Vardar Szkopje (macedón) (Tv: Sport 1, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik