Női kézi BL: Bukarest elvinné a négyes döntő megrendezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 11:54
A Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezését is tervezi a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, amely 2020-tól szeretné Romániába költöztetni a 2014 óta a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett eseményt.

Nicolae Luca, a CSM csapatmenedzsere szerint a Román Kézilabda-szövetség már az idei final fourt is szerette volna Kolozsváron megrendezni, de az EHF elutasította a kérést. Mint ismert, az európai szövetség 2019-ig hosszabbított Budapesttel.

A CSM vezetői és a csapatot pénzelő bukaresti polgármesteri hivatal illetékesei tisztában vannak azzal, hogy a román fővárosban jelenleg nincs megfelelő sportcsarnok a lebonyolítására, és képtelenek versenyezni a budapesti körülményekkel, de nem adják fel.

„Tételezzük fel, hogy 2020-ra felépül a bukaresti multifunkcionális csarnok, de az sem lesz elég. Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk megrendezni az eseményt, és ezt a tökéletes infrastruktúra mellett más események lebonyolításával igazolnunk” – nyilatkozta Nicolae Luca a Prosport honlapnak.

Egy nagy és modern bukaresti sportcsarnok felépítése régi vágya a bukaresti városvezetésnek, ám még a tervei sem készültek el. Éppen ezért zajlik ezen a héten Kolozsváron a torna Európa-bajnokság, miközben eredetileg még a román főváros pályázta és nyerte el a rendezés jogát.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST)
ELŐDÖNTŐ
MÁJUS 6., SZOMBAT
15.15: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (magyar)
17.45: CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)

MÁJUS 7., VASÁRNAP
15.15: a 3. helyért
17.45: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik